Haber

Aileler Nurdağı’ndaki konteyner kente yerleştirildi

Kısa sürede yeni bir yaşam alanı oluşturulan ilçede, depremzedeler barınma ihtiyacının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’ne ait sosyal marketten ücretsiz yiyecek temin edebilirken, Nurdağı Yüzme Havuzu dönüştürüldü. hijyen sorununu çözmek için banyolara ve çamaşırhanelere

İlçedeki çocukların eğitimden uzak kalmaması için GASMEK çadırı da kuran büyükşehir, gezici kütüphane, kreş ve kuaför ihtiyacına da kısa sürede yanıt verdi.

NURDAĞI DEPREMİNDE AİLELER: EKSİKLERİMİZ TAMAMLANDI

Konteyner kentte kalmaya başlayan depremzedelerden Ali Aydın, depremin ardından devlet yetkililerinin ilçedeki vatandaşlara destek olduğunu belirterek, “Depremde 9 cenazem oldu. İlk 3 gün cenazelerle meşguldük. Sonra bir hafta çadırda kaldık. Çadır sıkıntısı da yoktu. Dün konteyner şehir için aradılar. Öncelik cenazesi olanlar, şehit yakınları, yaşlılar ve hastalardı. Şimdiye kadar eksiğimiz yok. Allah razı olsun” dedi.

Emine Demirdelen, konteynırda çok rahat olduklarını belirterek, “Ev hayatımızdan bir farkı yok. Burada çok rahatız. Sadece biraz psikolojik bir sıkıntı içindeyiz. Bunun dışında her şey yolunda. Başkanımıza ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür ediyorum” dedi.

Konteyner kentte çocukların kreş ve kütüphane ihtiyaçlarının aynı anda karşılandığını belirten Aynur Doğan, “Şu anda Nurdağı’ndaki bütün çocuklarımız bunlardan faydalanıyor. Her yerden depremzedelerin ihtiyaçlarına koşturuyoruz. Bunun için biz de size teşekkür ediyoruz” dedi.

Turgay Atmaca da dolabından yatağına kadar tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, “Uzun süredir görülmeyen bir felaketle karşı karşıya kaldık. Çamaşırhane, duş ve banyo alanları başta olmak üzere Gaziantep Büyükşehir’in sosyal marketlerinden faydalanıyoruz. İlk defa böyle bir felaketle karşı karşıyayız. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin” dedi.

Gazi Mustafa Yıldız, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in deprem sürecinin ilk anından itibaren yanlarında olduğunu belirterek, “Tüm milletimiz ve devletimiz sayesinde bu acı hepimizindir” dedi.

KAYNAK: HABER7

goreleajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu