Haber

AK Parti’nin İzmir adayı Hamza Dağ projelerini açıkladı

Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Hamza Dağ, “Eşsiz İzmir” başlığı altında toplanan 11 projeyi tanıttı.

İzmir’in hak ettiği bedeli alması için gerekli projelerin hazır olduğunu belirten Dağ, her adımı açıklık, dürüstlük ve hesap verebilirlik temelinde atacaklarını, insan odaklı çalışmayı esas alacaklarını belirtti.

İzmirliyi, vatandaşın ayağı dibindeki bir belediyeyle buluşturacağını kaydeden Hamza Dağ, “Hizmetlerimiz şehrin ihtiyaçlarına cevap verirken, şehrin tarihi cazibesini de tamamlayacak ve gelişmesini sağlayacaktır. İzmir’in kültürel mirasına ve doğal çevresine uyum içinde, İzmir’in kendine özgü kimliğini geleceğe taşıyacağız.İzmirli, İzmir’in “Siyasi görüşlerden bağımsız olarak şehrin sorunlarını ana gündemimiz haline getireceğiz ve çözeceğiz. Kent sakinlerimizin yaşam kalitesini artırabilecek yenilikçi politikalar, teknolojiler ve kentsel yönetim yaklaşımlarını benimseyeceğiz” dedi.

YENİ METRO VE ÇEVRE YOLU HATLARI

Hamza Dağ, projelerinin ulaşım, sosyal belediyecilik, çevre, dönüşüm, turizm, eğitim ve istihdam, akıllı şehircilik, sağlık, tarım, spor ve kültür olmak üzere 11 başlıkta toplandığını belirtti.

İzmir’in en büyük sorunlarından birinin ulaşım olduğunu vurgulayan Dağ, bu anlamda “İzmir Körfez Geçişi” projesini hayata geçireceklerini söyledi.

Bunun İzmir’in iki yakasını birbirine bağlayan bir köprü ve tüp geçit projesi olduğunu anlatan Dağ, şöyle konuştu:

“Körfez’in iki yakasını birbirine yaklaştıracak bu proje, şehrimizin ulaşım ağını kökten değiştirecek. İzmir Körfez Geçişi sadece bir ulaşım projesi değil, aynı zamanda İzmir’in çehresini değiştirecek bir vizyon projesidir. Şehrimizi dünya standartlarında bir metropol haline getirmek.Projede 12,6 kilometre gidiş-dönüş 3 şeritli yol, 4 bin 175 metre körfez deniz köprüsü ve 6,9 ​​kilometresi deniz geçişi olacak yapay ada yer alacak. Projeyle inşa edilecek sistem, her iki taraftaki raylı sistemlerle entegre olacak.Bu sayede İzmir “Ulaşım ağında entegre, verimli ve hızlı bir sistem oluşturulacak.”

Trafik sorununa köklü bir çözüm getirecek “İzmir İçin Yeni Çevre Yolu Projesi”ni hayata geçireceklerini belirten Dağ, yeni çevre yolu ile trafiği rahatlatmayı ve şehre nefes aldırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yeni çevre yolunun hizmete girmesiyle Menemen-Bayraklı arası trafikte geçirilen sürenin 10 dakikaya, Menemen-Buca arasının ise 20 dakikaya ineceğinin altını çizen Dağ, kente ulaşımı sağlayacak 9 önemli bağlantı yolunu inşa edeceklerini söyledi. Yeni çevre yolunu şehir merkezine bağlayın.

Karşıyaka ve Konak tramvay hatlarını birleştirerek hafif raylı sistem ağını entegre edeceklerini belirten Dağ, “Yapımı devam eden Buca Metrosunu tamamlayacağız. Halkapınar-Otogar İZBAN hattını hayata geçirerek şehirler arası kesintisiz demiryolu ulaşımını sağlayacağız.” havaalanı ve otogar. Buca Metrosu’nun tamamlanması için çalışmalarımız devam ederken, Karabağlar -Gaziemir Metrosu’nun çalışmalarına başlayacağız. İZBAN’a yeni güzergah olarak Bergama-Kınık hattının da eklenmesiyle İzmir’in ulaşımını kolaylaştıracağız. modern, hızlı ve çevreci. Otobüs hatlarımızda yapacağımız güzelleştirmelerle İzmir’in her noktasına hızlı, konforlu ve güvenli ulaşımı sağlayacağız.” dedi.

KÖRFEZDE KOKU SORUNU ÇÖZÜLECEK

İzmir’in geleceğini şekillendireceklerini, çevre altyapısını güçlendireceklerini, şehri daha yaşanabilir, temiz ve yeşil bir şehir haline getireceklerinin sözünü veren Dağ, şöyle konuştu:

“Körfezimizi temizleyeceğiz, atık yönetim sistemlerimizi güçlendireceğiz ve yenilenebilir enerji kullanımını artıracağız. İzmir’i sadece kötü kokudan kurtarmak için değil, Körfezimizi yeniden hayata döndürmek için vazgeçilmez projemiz modernizasyon ve kapasite artışıdır. Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin… Bugün Körfez kokuyorsa Halkımız bu kokudan dolayı Körfez’i rahat dolaşamıyorsa bunun en önemli nedeni bu tesisin fiili olarak çalışmıyor olmasıdır. Arıtma tesisimizin tam kapasitede çalışmasını sağlamak en önemli gündem maddemiz olacak. 4. Faz üretim sürecini acilen tamamlayacağız. Arıtma tesisimiz tam kapasiteye girdiğinde günlük ortalama 700 tonun üzerinde çamur imha edilecek. açığa çıktı. Bu çamur ağır metaller ve kimyasallar içeren bir yapıya sahip. Şu anda bu çamurun taşınarak bertaraf edilmesi için çalışmalar yapılıyor. Geçmişte yaklaşık 2,5 milyon metreküp çamurun döküldüğü alanı yeşillendirerek rehabilite edeceğiz. . Bu vesileyle özellikle yaz aylarında şehrimizde yaşanan kokuyu ve sinek problemini ortadan kaldıracağız” dedi.

4 NOKTADA ‘YEREL ŞEHİR’ PROJESİ

Hamza Dağ, İzmir’in Türkiye’nin en pahalı suyunu kullandığını hatırlatarak, göreve geldiklerinde bu alanda yüzde 50 indirim yapacaklarının sözünü yineledi.

Yerinde geri dönüşümle İzmir’in afetlere karşı direnç kazanacağını belirten Dağ, 5 yılda 150 bin konutu yenileyeceklerini, 50 bin sosyal konutu ve 4 “yerel kenti” İzmir’e kazandıracaklarını söyledi.

Özellikle dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut üretmeye önem verdiklerini anlatan Dağ, şöyle devam etti:

“Bu konutlarda yeni evli ve evi olmayan gençlerimize, evi olmayan engellilerimize, şehit ve gazi yakınlarımıza, kiracı olarak yaşayan vatandaşlarımıza öncelik vereceğiz. Uzun süredir İzmir’deyiz.Bu yerleşim alanları için İzmir’de 5 yıl ikamet şartı arandığını da burada belirtmek isterim.Bu sayede kente dışarıdan göç olmayacak, göçü dağıtacağız. Mevcut yoğunluk.İlimizde bölgesel şehirler kuracağız.Dört farklı noktada konumlandıracağız.Her bölgesel şehri altyapıdan çevre düzenlemesine, sağlık tesislerinden eğitim kampüslerine, sosyal pazarlardan çağdaş pazar yerlerine kadar tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlayacağız. Böylece şehir merkezindeki yoğunluğu azaltıp, çağdaş, depreme dayanıklı yeni yaşam alanları yaratacağız.”

Turizm, eğitim, istihdam, sağlık, tarım, spor ve kültür projeleriyle İzmir’i hak ettiği noktaya taşıyacaklarının sözünü veren Hamza Dağ, “İlimiz alt yapısıyla, ulaşımıyla dünyanın en çağdaş şehirleriyle yarışırken, çevre, doğa ve yatırımlarla anılarımızın, hayallerimizin yaşadığı şehirdir.” “Bu sokaklar aynı dokuyla, aynı kültürle, aynı samimiyetle geleceğe yürüyecek.”

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu