Haber

Amerika Açık’ta Final Heyecanı Başlıyor

Sezonun son grand slam tenis turnuvası Amerika Açık’ta final heyecanı başlıyor.

Turnuvanın ilk finalinde, Amerika Açık’tan sonra güncellenecek dünya sıralamasında 1 numara olmayı garantileyen Belaruslu Aryna Sabalenka, dünya 6 numarası Coco Gauff ile karşılaşacak.

Arthur Ashe Stadı’nda bugün saat 23.00’te başlayacak karşılaşmada her iki tenisçi de kariyerlerinin ikinci grand slam finalinde mücadele edecek.

25 yaşındaki Sabalenka, bu yıl ilk finalini kazanarak Avustralya Açık şampiyonluğunu elde etti. Serena Williams’tan sonra Amerika Açık’ta finale kalan en genç tenisçi olan 19 yaşındaki Gauff, 2022 Fransa Açık finalinde kaybettiği yenilginin ardından evinde ilk grand slam şampiyonluğuna ulaşmaya çalışacak.

İki tenisçi 6. kez karşı karşıya gelecek. Önceki maçların 3’ünü Gauff, 2’sini ise Sabalenka kazandı. Son olarak bu yılki Indian Wells turnuvasının çeyrek finalinde Sabalenka, 6-4 ve 6-0’lık setlerle 2-0 galip geldi.

Djokovic rekoru hedefliyor, Medvedev ikinci grand slam kupasını hedefliyor

Yarın oynanacak tek erkekler finalinde dünyanın 2 numarası Novak Djokovic ile 3 numarası Daniil Medvedev karşı karşıya gelecek.

Kariyerinin 24. şampiyonluğuna ulaşarak açık dönemde tüm zamanların en fazla grand slam galibiyeti rekorunu kırmayı hedefleyen 36 yaşındaki Djokovic, 2011, 2015 ve 2018’in ardından 4. kez kupaya ulaşmaya çalışacak. ABD Açık’ta 10. finale çıkacak.

Grand slam’lerde 4. finale çıkacak olan Medvedev, ikinci kez Amerika Açık’ta mutlu sona ulaşmayı hedefliyor. 2021 ve 2022 yıllarında Avustralya Açık’ta final kaybeden 27 yaşındaki tenisçi, Amerika Açık’taki tek kupasına ise 2021 yılında ulaştı.

İki tenisçi yarın finalde 15. maçına çıkacak. Bu maçların 9’unu Djokovic, 5’ini ise Medvedev kazandı.

Tek bayanlarda ve erkeklerde finalde birincilere 3 milyon dolar, kaybedenlere ise 1,5 milyon dolar ödül verilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu