Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin İpek Yolu’nda el konulan Bitcoin’i transfer ettiği ve potansiyel bir satışla ilgili spekülasyonları ateşlediği bildirildi

Şu anda kapalı olan yasadışı çevrimiçi pazar Silk Road’dan ele geçirilen kripto para birimi Bitcoin’de yaklaşık 2 milyar dolar tutmasıyla tanınan, Amerika Birleşik Devletleri hükümeti tarafından yönetilen bir finansal hesap, Salı günü birden fazla transfer gerçekleştirdi ve birkaç blockchain analiz şirketi tarafından bildirildiği üzere, bu kripto para birimi varlıklarının yakında satılması olasılığını öne sürdü.

Arkham Intelligence Inc. tarafından gözlemlendiği üzere hesap, Coinbase (NASDAQ:COIN) Global Inc.’in profesyonel ticaret platformu Coinbase Prime’daki bir alıcı hesabına yaklaşık 65 $’lık küçük bir transfer gerçekleştirdi.

Salı günü Coinbase’e gönderilen toplam Bitcoin miktarı yaklaşık 131 milyon dolardı ve şirketin araştırmasına göre büyük bir kısmı Amerika Birleşik Devletleri hükümetiyle ilişkili diğer hesaplara taşındı.

Analistler, 65 dolarlık transfere atıfta bulunarak “Birleşik Devletler hükümeti tarafından yapılan bir ön transfer gibi görünüyor” dedi.

“Küçük miktar Coinbase Prime’a yönlendirilirken, daha büyük meblağ ‘fazla fonların iadesi’ olarak Amerika Birleşik Devletleri hükümetine yeniden atandı. Ön transferin doğru hedefe ulaştığını doğruladıktan sonra Coinbase Prime’a daha önemli bir meblağ (belki de tüm meblağ) aktararak devam etmeleri muhtemeldir.”

Flipside Crypto tarafından bildirildiği üzere, sonraki transferler çeşitli devlet hesaplarından bir araya getirilen ve Coinbase’e aktarılan yaklaşık 2.000 Bitcoin’i içeriyordu.

Kripto para cüzdanları genellikle gizlilik sunsa da, bu özel transferler, Bitcoin’in piyasadaki değerini etkileme kapasiteleri nedeniyle finans piyasalarında yer alanların dikkatini çekiyor.

Örneğin Amerika Birleşik Devletleri hükümeti geçmişte Silk Road’dan elde ettiği Bitcoin’in bir kısmını halka açık satışlar yoluyla elden çıkarmıştı. Salı günkü faaliyette yer alan hesapta başlangıçta 30,174 Bitcoin bulunuyordu.

Hükümet yetkilileri tarafından 2013 yılında kapatılan Silk Road web sitesi, kullanıcılarının Bitcoin kullanarak uyuşturucudan sahte belgelere kadar çeşitli yasadışı ürünler satın almasına izin veriyordu.

Web sitesinin kapatıldığı sırada, kolluk kuvvetleri 3,6 milyon dolar değerinde Bitcoin ele geçirdi ve kripto para biriminin fiyatındaki artış nedeniyle değeri milyarlarca dolara yükseldi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen hüküm ve koşullarımıza bakınız.

haberyenimahalle.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu