Haber

Bir altay daha: “53 Yeni Doğalgazlı Otobüsle Otobüs Filomuzu Güçlendiriyoruz”

Otobüslerimiz Türkiye’de üretilen yerli otobüslerdir. Şehrimize en iyi kaliteyi getirmek için yaptığımız çalışmalar sonucunda 53 adet otobüs hizmete açıldı. Konya halkı her şeyin en güzeline, en iyisine layıktır. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise, “Konya’da çok şükür güzel işler yapılıyor. Bu Konya’nın kazancıdır. Hizmete girecek bu 53 otobüsün Konya’ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım filosunu güçlendirecek 53 yeni otobüsün tanıtımını yaptı.

Büyükşehirlerde en önemli gündem maddelerinden birinin toplu ulaşım olduğunu hatırlatan Başkan Altay, “İnsanların günlük olarak kullandığı toplu ulaşım, büyükşehirlerin en önemli sorunlarından biri. Çözüm üretmek için büyük çaba harcıyoruz. Geçen yıl toplu taşımada 111 milyon yolcuya ulaştık. Bunun yaklaşık olarak “41 milyonu raylı sistemle, 70 milyonu da otobüslerimizle biniş yapıldı” dedi.

“Türkiye’nin En Ucuz Taşıma Hizmetini Sunuyoruz”

Başkan Altay, Konya halkının daha konforlu ulaşıma sahip olması, sefer sayısının artması ve ulaşımda yolculuk sürelerinin kısaltılması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Bu anlamda geçen yıl 127 otobüsü şehrimize kazandırdık. Şu an itibarıyla 53 otobüsü daha hizmete alarak otobüs filomuzu daha da güçlendiriyoruz. Bunların 30’u CNG Hibrit Solo, 20’si CNG Hibrit Körüklü, 3’ü ise 53 otobüsü daha hizmete alarak otobüs filomuzu daha da güçlendiriyoruz. Bunların bir kısmı yarı gezici tiptedir.Otobüslerimiz çevre dostu, doğal gazla çalışan otobüslerdir.Şu anki maliyeti 449 milyon lira.Böylece geçen yıl aldığımız otobüslerle yeni otobüs sayımız 180’e çıktı, toplam otobüs sayısı ise 449 milyon lira. cari maliyet 1 milyar 311 milyon liraya ulaştı.Otobüslerimiz Türkiye’de üretilen yerli otobüslerdir.En kalitelisini şehrimize kazandırmak için yaptığımız çalışmalar sonucunda bu 53 otobüs de hizmete girmiştir.İnşallah öyle olur. şehrimiz için hayırlı olsun. Öte yandan Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bu kadar geniş bir coğrafyada Türkiye’nin en ucuz ulaşım hizmetini sunuyoruz. Öğrenci biletimiz 4 lira, sivil biletimiz 8,5 lira, öğrenci aboneliğimiz ise 220 lira. Bu konforu en ucuz fiyata vatandaşlarımıza sunma konusunda Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyoruz” dedi.

Toplu Taşımada Teknolojinin Tüm Olanakları Kullanılıyor

“Konya Model Belediyecilik” anlayışıyla toplu ulaşım hizmetlerinde teknolojinin tüm olanaklarını kullandıklarını belirten Başkan Altay, “Her gün 10 binlerce vatandaşımızın kullandığı Akıllı Toplu Taşıma Sistemimiz ATUS, Konya Şehir Bilgilendirme Sistemi, Akıllı Trafik Yönetim Sistemi, Merkezi Trafik İşletim Sistemi, Akıllı Otopark.” Uygulama, Yapay Zeka Tabanlı Sınır Optimizasyon Uygulaması, Akıllı Durdurma Ekranları ve Türkiye Kart ve Maaş Platformunu Türkiye’de ilk kez hayata geçiren belediye olarak bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca Uluslararası ITS Zirvesi kapsamında engelli vatandaşlarımıza yönelik Manisiz Konya Taşınabilir Uygulamamızı hayata geçirdik. ‘Ulaştırmada Aklın Yolu Belediyecilik’ kategorisinde bizzat Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızdan ödül aldık” dedi.

“Yeni raylı sistemi en kısa sürede şehirlerimize ulaştırmayı planlıyoruz”

Otobüs filosunu yenilerken öncelikli hedeflerinin raylı sistemin taşıdığı yolcu sayısını artırmak olduğunu belirten Başkan Altay, “Dolayısıyla mevcut projelerimizi ve Ulaştırma Bakanlığı ile yaptığımız çalışmaları kesintisiz olarak sürdürüyoruz. İnşallah en kısa sürede şehrimize yeni raylı sistemin müjdesini vereceğim.” “Plan yapıyoruz. Şehrimize kazandırdığımız bu 53 yeni otobüsün çok güzel olmasını diliyorum. Konya halkı her şeyin en iyisine layıktır. Bunu sağlamak için yoğun çaba harcıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

“Konya’da Güzel İşler Yapılıyor”

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da Konya Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım filosuna büyük önem verdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Gece gündüz bu şehre hizmet eden değerli Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve onunla birlikte yürüyen değerli meclis üyelerimize ve kurum çalışanlarımıza Konya halkı adına teşekkür ediyoruz. toplu taşımayı yenileyerek yeni filoları bünyesine katmayı bir klasik haline getirdi.Bu şehrin geniş coğrafyası Raylı sistemlerde yapılan yeni çalışmaların yanı sıra otobüslerimizi de modernize ederek vatandaşlarımızın konforlu seyahatini sağlayacak yeni modellere odaklanmayı hedefliyoruz Çevreye olan etkiyi azaltacağız. Konya’da güzel çalışmalar yapılıyor. Bu Konya’nın kazancıdır. Bu 53 otobüs de Konya’da hizmete girecek. İnşallah bize hayırlı olur.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu