Ekonomi

Bloomberg’in haberine göre Altice USA, Moelis’in yardımıyla borç yönetimi stratejilerini değerlendiriyor

Bloomberg tarafından Cuma günü yayınlanan bir habere göre, Altice USA (ATUS) Moelis & Co’dan yardım alarak borcunu yönetme stratejilerini inceliyor.

Bloomberg’in konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberine göre, milyarder Patrick Drahi’nin telekomünikasyon şirketinin Amerikan şubesi, şirket kayıtlarına göre konsolide bazda yaklaşık 25 milyar dolar borç biriktirmiş durumda. Bununla birlikte, yakın gelecekte vadesi gelen büyük bir borç geri ödemesi bulunmamaktadır.

Açıklamanın ardından Altice USA hisselerinin değeri düşerek hisse başına 1.84 $’a kadar geriledi. Bununla birlikte, hisseler daha önceki düşüşün çoğunu geri kazandı ve şu anda %0,5’lik minimum kayıpla 2,04 dolardan işlem görüyor.

Deutsche Bank, yatırımcılarla yakın zamanda yaptığı bir iletişimde, Altice USA liderliğinin “borç geri ödemeleri programını yönetmek ve uzun vadeli stratejik hedeflerimizle en iyi şekilde uyumlu bir mali yapıyı sürdürmek için mümkün olan tüm stratejileri keşfetme” niyetini ifade ettiğini gözlemledi.

Banka, faiz, vergi, amortisman ve itfa öncesi kârın yedi katı borç seviyelerini gösteren bir mali tablonun Altice’in uzun vadeli stratejik hedeflerine elverişli olmadığı görüşünü dile getirerek, şirketin planının yüksek faizli borç ihraç ederek veya biraz daha düşük faizli varlığa dayalı menkul kıymetler satarak borç geri ödemelerini ertelemekten daha fazlasını içerebileceğini öne sürdü.

Deutsche Bank şu yorumda bulundu: “Altice’in böyle bir planı uygulaması ve başarılı olması halinde, bu durum kredi verenlerden hissedarlara bir değer aktarımıyla sonuçlanabilir ve bu da Altice’in hisselerinin değerinde kayda değer bir artışa yol açabilir.”

Ayrıca şu açıklamayı yaptılar: “Altice şu anda 25 milyar dolarlık toplam net borçla uğraşıyor ve 1 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Eğer şirket borcunu nominal değer üzerinden 1 milyar dolar azaltabilirse, her bir hisse için 2.13 dolarlık ek bir hisse değeri yaratacaktır (işletme değerinin aynı kaldığı varsayılırsa).”

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

haber-kuyucak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu