Yaşam

Bursa Kitap Fuarı kapılarını açtı

29 Nisan – 7 Mayıs 2023 tarihleri ​​arasında Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan Bursa Kitap Fuarı kapılarını açtı.

Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Arif Bayrak, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Fazilet, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu. , CHP Bursa Milletvekili adayı Kayıhan Pala, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı İrfan Kırıştıoğlu ve BTSO Yönetim Kurulu üyeleri.

Tüyap Fuarcılık İmal A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü’nün konuşmasından satır başları:

“Bursa Kitap Fuarı, TÜYAP Kitap Fuarları Grubu’nun düzenlediği fuarlar arasında Türkiye’de düzenlenen kitap fuarları arasında ilk üç büyük fuardan biridir. TÜYAP olarak böyle bir fuara Bursa’da ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. yirmi yıldır dört milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlamış, kapılarını bugün ilk saatten itibaren yoğun bir şekilde ziyaretçilerine açmıştır.Fuarda 80’den fazla etkinlik programı bulunmaktadır.Bunu web sitemizden takip edebilirsiniz.Bu etkinlik programlarında en çok ülkemizin önemli eleştirmenleri, yazarları, şairleri, sanatçıları, siyasetçileri ve ekonomistleri Bursa’da kitapseverlerle buluşacak. Burada hep birlikte birbirinden değerli etkinliklere ev sahipliği yapacağız. Tüm katılımcılarımıza, yayınevlerimize ve bölümümüze hayırlı ve uğurlu bir fuar diliyorum.”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Erol Kılıç’ın konuşmasından satırbaşları:

“Bir sivil toplum kuruluşu ile düzenlediğimiz fuarın 9 Mayıs’a kadar gerçekleştirilecek paneller, çocuk etkinlikleri ve atölye çalışmaları ile bir kültür şölenine dönüşeceğini düşünüyoruz. Bize büyük bir bilgi birikiminin varlığını göstermiştir. Her başarının altında bugün bilgi toplumlarının ülkeler arası rekabette taraf olduğu bir süreçten geçiyoruz.Umarım her şey daha güzel olur.Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak ülkemizin ekonomisini güçlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz. şehir ve ülke “Bursa’nın ekonomisi, sanatı ve kitap okuma alışkanlığı ile dünyanın önde gelen şehirleri arasında yerini alması gerektiğine inanıyoruz.”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Arif Bayrak’ın konuşmasından satır başları:

“Okumak için çok zamanımız var. Ama okumamak için de bahaneler üretebiliriz. Otobüste, kafede, evde. Aslında vakit bulduğumuz her yerde okuyabiliriz. İnanmamız lazım. Okumanın değeri.Hiç okumayan insanla okumayan bir olur derler.Kitaplar yeni dünyalara yolculuk eder.Kitaplar sayesinde farklı hayatlar yaşarız.Ve empati yeteneğimiz gelişir.Üstelik çağın hızlı dönüşümüne ve gelişimine rağmen teknoloji, kitap hala geçerliliğini koruyor ve korunmaya da devam edecek. Geleceğin dünyasını okuyan, araştıran, üreten nesiller inşa edecek ve biz de bunu Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağız. gençlerimizin kitaplarla buluşması için kütüphaneler açıyoruz. Kitap etkinlikleri düzenliyoruz.”

Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan’ın konuşmasından satır başları:

“Değerli katılımcılar, burada TÜYAP fuar alanlarında birçok fuar düzenleniyor. Bir çok departmanda ulusal ve uluslararası fuarlar var. Ancak bunların ortasında kitap fuarının yeri çok farklı. Çünkü bu fuar gerçekten insanın içine işleyen bir fuar. insan, insanı hedefler ve ona dokunur. Bilgiye, irfana ve kültüre açılan bir kapı. “Eminim ki bu etkinliklerde pek çok yazar, gazeteci, sanatçı, siyasetçi, bilim insanı okurlarımızla buluşacaktır. Bu etkinliklerin de çok takdir edilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

haberpinarhisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu