Ekonomi

BUSİAD ‘acil uyarı’ya öncülük ediyor

BURSA (İGFA) – Bursagaz ve AFAD ile yaptığı çalışmalarla şehrin farklı noktalarında ivmeölçerler yerleştiren Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış ivmeölçer sayısının artırılması gerektiğini söyledi.

BUSİAD Evi’nde düzenlenen ve Bursa’nın değerli organize sanayi bölgesi ile firma yöneticilerinin katıldığı toplantıda Prof. 6.8 deprem üretebilen doğu-batı uzantılı bir fay bulundu. Bursa deprem riski yüksek bir şehir. Acil Durum İkaz ve Müdahale Sistemi ile hasarın nerede yoğunlaşacağını tahmin edebileceğiz. Ayrıca gaz ve elektriğin kesilmesi, mobil sistemlerin durdurulması, kapıların açılması gibi fonksiyonları da belirlenecek kriterlerle sağlayabileceğiz.”

Tesislerine ivmeölçer takılması için çalışmalara başlayan firma yetkilileri, çalışmaları hakkında da katılımcılara bilgi verdi.

Yoğun sorularla karşı karşıya kalan Prof. Dr. Barış, depremi önceden bilen bir sistem olmadığını da kaydederek, bu sistemle deprem sonrası etkilerin azaltılmasının ve afet müdahale planlarının yapılması gereken bilgilerle yapılmasının mümkün olduğunu kaydetti. önceden elde edilir.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar, toplantının bir ön bilgilendirme ve hazırlık toplantısı olduğunu belirterek, eylül ayında tüm organize sanayi bölgesi temsilcileri, konuya ilgi duyan sanayiciler ve ilgili kamu kurumu temsilcilerinin katılımıyla daha geniş toplantıların yapılacağını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu