Ekonomi

Çin’de tüketici güveni 2,5 yılın en düşük seviyesinde

Çin’de salgın önlemlerinin gevşetilmesi öncesinde açıklanan son tüketici güven verileri, önlemlerin tüketimi olumsuz yönde baskıladığını ortaya koydu.

ABD’li Morning Consult firmasının araştırmasına göre ülkede Tüketici Güveni, Kasım ayında 2020 başından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Bu yıl ülkede salgın önlemlerinin de etkisiyle tüketici güveninde aşağı yönlü bir ivme yaşandı.

Salgın önlemlerinin gevşetilmesiyle birlikte tüketici güveninde toparlanma bekleniyor.

Kovid-19 kısıtlamalarının ekonomi üzerindeki etkisi, Çin’de özellikle ülkenin en büyük şehri olan Şanghay’da, yoğun nüfusa sahip, kritik sanayi ve iş kollarını barındıran şehirlerde bahar aylarında net bir şekilde hissedildi. Birçok alanda ölçülen ekonomik performans, Kovid-19 salgınının ilk aylarından bu yana en düşük seviyelerine geriledi.

Artan ekonomik kayıplar ve sosyal hoşnutsuzluk, hükümeti önlemleri yeniden gözden geçirmeye sevk etti. Pekin yönetimi, bazı Kovid-19 tedbirlerinin gevşetildiğini açıkladı.

Yeni uygulama ile hastalık belirtisi göstermeyen veya hafif semptom gösteren vakaların evde karantinada kalmasına izin verilirken, günlük hayatın bir parçası haline gelen sağlık kodu ve test sonuçlarını gösterme zorunluluğu getirildi. ülkede yaşam, kaldırılacak ve zorunlu toplu test uygulamasından vazgeçilecek.

Yeni yaklaşım, Çin’in sıkı salgın kontrol önlemlerini değiştireceğinin bir işareti olarak yorumlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu