Ekonomi

Cinemark hisseleri kazanç ve gelirlerin analist beklentilerini aşmasıyla %5 sıçradı

PLANO, Teksas – Sinema gösterim sektörünün liderlerinden Cinemark Holdings, Inc. (NYSE: CNK), Wall Street beklentilerini aşan güçlü bir ilk çeyrek açıkladı ve hisseler kazanç ve gelir artışına tepki olarak %5 yükseldi.

Şirket, analistlerin -$0,19’luk konsensüsünü önemli ölçüde aşarak 0,19 $’lık bir ilk çeyrek EPS bildirdi. Çeyrek için toplam gelir 579 milyon dolar olarak gerçekleşti ve 557,61 milyon dolarlık analist tahminini de aştı.

Cinemark’ın finansal performansı, grevin yol açtığı olumsuzlukların damgasını vurduğu zorlu bir faaliyet ortamında başarılı bir navigasyonu yansıtıyor. Şirket dünya çapında 40 milyon sinemaseveri ağırladı ve yurt içi gişe sonuçları 2019’un ilk çeyreğine göre Kuzey Amerika sektöründeki toparlanmayı 700 baz puanın üzerinde geride bıraktı. Uluslararası kabuller Latin Amerika sektöründeki toparlanmayı yaklaşık 600 baz puan aştı. Hem ABD’de hem de Latin Amerika’da pazar payındaki bu büyüme, Cinemark’ın sektördeki rekabet üstünlüğünü ve stratejik konumunu vurgulamaktadır.

Geçen yılın aynı çeyreğiyle karşılaştırıldığında, toplam gelir %5,2’lik hafif bir düşüşle 610,7 milyon $’dan %6,8’lik düşüşle 289,8 milyon $’a ve imtiyaz gelirleri %4,9’luk düşüşle 224,2 milyon $’a geriledi. Bu düşüşün başlıca nedeni seyirci sayısının %7,5 azalarak 39,7 milyona gerilemesidir. Bu zorluklara rağmen şirket, 2023’ün ilk çeyreğindeki -3,1 milyon dolarlık zarardan önemli bir iyileşme sağlayarak net gelirini 25 milyon dolara çıkarmayı başardı.

Cinemark Başkanı ve CEO’su Sean Gamble, güçlü çeyreği şirketin olağanüstü ekibine ve piyasayı geride bırakma becerilerine bağladı. Gamble, “Sansasyonel ekibimiz bir kez daha dinamik bir faaliyet ortamını yönetme becerisini göstererek piyasayı geride bırakan sonuçlar elde etti” dedi. Gamble ayrıca tüketicilerin sinemaya gitme alışkanlıkları, film hacmindeki toparlanma ve içerik çekiciliğinin gücü gibi olumlu göstergelere atıfta bulunarak gelecekle ilgili iyimserliğini dile getirdi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirketin bilançosu, Cinemark’ın uzun vadeli beklentilerine olan güvenin altını çizerek, COVID ile ilgili %8,75’lik kıdemli teminatlı senetlerin kalan 150 milyon dolarlık kısmının itfasıyla daha da güçlendi. Çeyrek sonunda 789 milyon dolarlık sağlıklı bir nakit bakiyesine sahip olan Cinemark, büyüme yörüngesini sürdürmek ve rekabet avantajlarından yararlanmak için iyi bir konuma sahip olmaya devam ediyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu