Ekonomi

Çorum Bayat Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali Kurarak Kendi Enerjisini Üretiyor

Çorum’un Bayat Belediyesi, kurduğu güneş enerjisi santrali ile kendi enerjisini üretiyor. Enerji tasarrufundan elde edilen gelirle ilçede yatırımlar yapılıyor.

Çorum’un Bayat ilçesinde kurulan güneş enerjisi santrali (GES), Bayat Belediyesi’nin kendi elektriğini üretmesini sağlarken elde ettiği gelirle de ilçeye yatırım yapıyor. Bayat Belediyesi’nin hayata geçirdiği proje ile kurulan güneş enerjisi santrali kısa sürede ürettiği elektrikle maliyetini karşıladı. 5 milyon 200 bin TL maliyetle kurulan tesiste üretilen elektrikten elde edilen gelir, Bayat Belediyesi tarafından ilçede yapılan proje ve yatırımlarda kullanılıyor.

“Hizmet üretebilmek için farklı alanlarda çalışmak zorundasınız”

Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, farklı alanlarda yaptıkları yatırımlarla üretimlerini artırdıklarını belirtti. Buna ihtiyacımız vardı. Bunun için 2009 yılında göreve geldikten sonra İller Bankası’ndan aldığımız kredi ile mevcut çakıl kırma eleme tesisini restore ettik. Çakıl tesisinde belediye olarak şu an itibariyle güzel bir gelir elde ediyoruz.”

GES’ten elde edilen gelirin vatandaşa hizmet olarak yansıtıldığını ifade eden Lider Ünlü, “2017 yılında YEPAŞ ile protokol imzaladık. 2019 yılında 1 MGW’lık güneş enerjisi santrali kurduk. GES projesi için yaptığımız harcamayı karşıladık. 2021 yılında 5 milyon 200 bin TL’ye mal olan “Şu anda GES projesinden elde edilen gelir belediyemize kar olarak dönüyor. Yaz aylarında GES gelirlerinde artış olurken bu da halkımıza bir hizmet olarak yansıyor” dedi. – ÇORUM

haber-cayirli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu