Ekonomi

‘Deprem Dayanışma Pazarı’ depremzede üreticileri ağırladı

MERSİN (İGFA) – ‘Deprem Dayanışma Pazarı’ Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş gibi deprem riski taşıyan illerden Mersin’e gelen ve Büyükşehir Belediyesi’nin Kesikli Konut Alanlarında yaşayan depremzedeler güzel eserlerini Mersinliler için sergiliyor. Mersinli üreticilerle birlikte geldikleri şehrin yerel el işlerini ve yemeklerini sunan depremzedeler hem gelir elde ediyor hem de kendi yörelerinin eserlerini Mersinlilere tanıtıyor. Salla Dayanışma Pazarı, Galatasaray Meydanı’nda 23 Nisan’a kadar açık kalacak.

“Tüm Mersinlileri Deprem Dayanışma Pazarımıza bekliyoruz”

‘Deprem Dayanışma Pazarı’ etkinliği hakkında bilgi veren Aile Hizmetleri Daire Başkanı Burcu Sert, şunları söyledi: “Bu pazara tüm Mersinlilerin desteğini bekliyoruz. Bayramın adına yakışır bir etkinlikle karşınızdayız. Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş’tan tüm üreticilerimiz burada, Mersin’in yerel üreticileriyle kaynaşarak bayram geçireceğiz. Tüm Mersinlileri bekliyoruz” dedi.söz konusu.

“Mersin bizi kucakladı”

Depremde evleri ve dükkanları hasar gören Osmaniye’den gelen Emel Aydın, “Standda bize bu fırsatı verdiği için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Depremde dükkanlarımız, evlerimiz ağır hasar gördü ama Mersin bizi kucakladı. Bu sayede fırsatlar sağladı. Tüm halkımızın bize destek vermesini bekliyoruz.”söz konusu.

“Güzel etkinlik”

Tribünleri ziyaret eden vatandaşlardan Süheyla Bezirgan, “Standları güzel buldum çünkü hepsi el işi. İnsanlar kendileri hazırlayıp getirdiler. Sadece hediyelik eşya değil, yeme-içme bölümü de var. Güzel bir şehir etkinliği. Mekan da çok güzel. Deniz kenarında olması da çok güzel”dedi.

Antakya’dan gelen Özgür İnan, depremde atölyesi ve işyeri hasar gören imalatçılardan biri. İnan, eserlerini tanıtarak, “Annemle birlikte yaptığımız ürünler el yapımı ürünler. Servis altlıkları, sepetler, bardaklar ve çantalar var. Antakya’da atölye ve iş yerlerimiz yıkıldı. Şu anda Mersin’deyiz ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği standarda uygun ürünlerimizi sergiliyoruz. 23 Nisan’a kadar buradayız, desteklerinizi bekliyoruz”sözlerini kullandı.

haberkaracoban.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu