Haber

Depremzedeler çadır okullarda eğitimlerine devam ediyor

Depremzedeler çadır okullarda eğitimlerine devam ediyor

KAHRAMANMARAŞ – Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen 8. ve 12. sınıf öğrencileri için 60 farklı Destek Eğitim Kursu kapsamında çadır okullar açıldı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen büyük depremlerin ardından binlerce öğrencinin eğitim hayatı olumsuz etkilendi. Farklı bölgelerde açılan Destek Eğitim Kurslarında, lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik eğitimlere başlandı. Kahramanmaraş merkezde bugüne kadar 60 çadır okulda açılan kursun bu hafta 105’e çıkarılmasının planlandığı belirtildi. Sınıf ortamının oluşturulduğu çadır okullarda öğrenciler, öğretmenlerini büyük bir dikkatle dinleyerek sınavda başarılı olmayı hedeflemek için eğitimlerine değer veriyor.

“İstedikleri okullara yerleştirilmeleri için mücadele ediyoruz”

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Akküncü, öğrencilerin istedikleri okullara yerleştirilmeleri için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, “İlimizdeki öğrencilerimizi lise ve üniversiteye hazırlamak için büyük çaba harcıyoruz. Şu anda 60 çadırda eğitim yapıyoruz Okullara yerleşmeleri için çaba harcıyoruz İl dışından ve il içinden istekli öğretmenlerimizin katkılarıyla LGS için 6 ders veriyoruz. Nasıl ki bu çocuklara üniversite ve liseye geçiş sınavlarına hazırlık kitaplarını derslere başladıkları gün teslim ettik ve yeni çadırlar açarak eğitimlerini sürdürmeye çalışacağız.İl genelinde 60 çadır kurduk ve Bu çadırların ortasında ilkokul öğrencileri için çadırlarımız var.”

“Hedefimiz çocuklarımızı test formatına sokmak”

Çadır okullarda gönüllü olarak öğretmenlik yapan Ökkeş Gezer, çocukları sınav formatına sokmak için çaba sarf ettiklerini kaydederek, “İlk amacımız çocuklarımızı sınav formatına sokmak, sonra kitaplarla desteklemek. çocuklarımıza ne kadar yardımcı olursak o kadar iyi olur. Bittiğine göre çocuklarımızı soru çözüp tekrar ederek sınava hazırlıyoruz.”

haberkaracabey.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu