Haber

DİLARA GÜL’ÜN ŞİŞLİ’DE VEFAT ETTİĞİ SKUTER KAZASI HAKKINDA KEŞİF

ŞİŞLİ’de scooter kullanırken otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren Dilara Gül’ün (23) kaza mahallinde keşif yapıldı. Arif Gül, kızının öldüğü yere ilk kez geldiğini belirterek, “Kasten öldürdüğünü görüyorum. Yeri gördükten sonra bana pek ihmalkar gelmiyor” dedi.

12 Temmuz’da Osmanbey Halaskargazi Caddesi üzerinde meydana gelen kazada, Mecidiyeköy istikametinde seyir halindeki Hakan Akçelik’in kullandığı otomobil, Ergenekon Caddesi’ne dönmek isteyen scooter kullanıcısı Dilara Gül’e çarptı. Çarpmanın şiddetiyle metrelerce uzağa düşen Gül, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın üçüncü duruşmasında Dilara Gül’ün ailesinin avukatı olay yerinde keşif talebinde bulundu. Mahkeme, 9 Aralık’ta olay yerinde bilirkişi eşliğinde keşif yapılmasına karar verdi.

Kazadan 5 ay sonra olay yerinde keşif yapıldı. Taksirle ölüme sebebiyet vermekten tutuksuz yargılanan Hakan Akçelik, hakim, bilirkişi, Dilara Gül’ün babası Arif Gül ve avukatların hazır bulunduğu keşifte kaza anını anlattı.

OLAYIN ACILARI DEVAM EDİYOR, YİNE YAŞIYORUZ

Arif Gül, kızının öldüğü kaza yerine ilk kez geldiğini belirterek, ‘Bilirkişi raporlarının alınacağı söylendi. Sanık ve diğer kişinin bilgilerine başvurulsun diye buraya geldik. Yani pek anlamıyorum, her zamanki konu hakkında. Bundan sonra hakimlerin bilirkişi raporunu bekleyeceğiz. Olayın acısı devam ediyor, şu an tekrar yaşadık” dedi.

BENDE ÖLDÜRDÜ GİBİ GÖRÜNÜYORUM

Gül, “Buraya ilk defa geldim, gelemedim, daha gerçek. Çok günahsız bir yer de değil. Onu vuran ben görmedim, ben yapmadım” diyor. Bilemedim orayı gördükten sonra bu hızla buraya gitmesi, orayı görmediğini söylemek inandırıcı değil, ciddiyim, öldürdüğü gibi bakıyorum, ihmalkâr ölüm değil. İhmalkar değil, “Olabilir ama bilerek kuralları çiğniyor” dedi.

Dilar Gül’ün ailesinin avukatı Vahit Kuzu, “Olaya açıklık getirmek için mahkeme heyeti bilirkişiyle olay yerine geldi. En azından olay mahallini görmüş. Buradaki yerle ilgili bilirkişi incelemesini yaptı” dedi. ölçümler ona göre bir rapor hazırlayacak o rapora göre şimdi sonuca bakacağız ona göre gerekli açıklamaları yapacağız.

Bilirkişi olayla ilgili görüntüleri de izleyecek. Değerleme Uzmanı hem olay yerini izleyecek hem de mevcut olay yeri ile birlikte değerlendirerek raporunu hazırlayacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu