Haber

İsrail Cumhurbaşkanı, hükümetten reformları iptal etmesini istedi

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetini davet ederek ülkede büyük tartışmalara neden olan yargı sisteminde yapılacak reformlardan vazgeçilmesini talep etti.

Perşembe akşamı televizyonda yaptığı bir konuşmada Herzog, hükümetin geniş bir halk tabanını geri alacak bir reform paketi hazırlaması gerektiğini söyledi. Her başlıkta olmasa da yargı sisteminde reform gerektiren bahisler konusunda toplumda fikir birliği olduğunu belirten Isaac Herzog, bu anlaşmanın “Önerilen yasa tasarısını iptal etmek ve farklı bir yasa tasarısını tartışmaya açmak için kesinlikle yeterli olduğunu” söyledi. “.


İsrail’in birçok şehrinde hükümetin yargı reformu yasasına karşı gösteriler devam ediyorFotoğraf: Tania Krämer/DW

Havaalanı yolu kapatıldı

İsrail’de halk, hükümetin yargı sisteminde yapmak istediği değişikliklere karşı haftalardır kitlesel protestolar düzenliyor. Perşembe günü ülkenin en değerli havalimanı olan Ben Gurion Havalimanı’na giden yolları kapatan göstericiler, Başbakan Netanyahu’nun İtalya gezisini ve ABD (ABD) Savunma Bakanı Lloyd Austin’in İsrail ziyaretini engellemeye çalıştı.

İsrail’de muhalifler, koalisyon hükümetinin planladığı reformlarla yargı ve demokrasiyi zayıflatmaya çalıştığını iddia ediyor. Almanya ve ABD, konuyla ilgili endişelerini daha önce resmi ağızlardan dile getirmişti. İsrail hükümeti tarafından hazırlanan reform tasarısı, yargıçların atanmasında hükümetin etkisinin artırılmasını ve İsrail’in en yüksek yargı organı olan Yüksek Adalet Divanı’nın maddeleri iptal etme yetkisinin kaldırılmasını öngörüyor.

Reuters / ET, JD

derinkuyuhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu