Haber

İtalya, Akdeniz’de 33 düzensiz göçmeni kurtaran bir STK gemisine yanaşma izni verdi

Almanya merkezli sivil toplum kuruluşu (STK) Louise Michel’in aynı isimli gemisi, İtalya’nın izniyle gemideki 33 düzensiz göçmeni tahliye etmek için Lampedusa Adası’na yanaştı.

İtalyan Raines24’ün haberinde, Akdeniz’de kurtardığı düzensiz göçmenlerle bir süredir tahsis edilmek üzere güvenli liman bekleyen Louise Michel isimli geminin, verilen izinle Lampedusa Adası’na geldiği belirtildi. gece.

Haberde, kurtarılan 33 düzensiz göçmenin de Mısırlı olduğu belirtildi.

Louise Michel güvertesindeki düzensiz göçmenleri tahliye ederken diğer yandan Fransız STK’sı Sınır Tanımayan Doktorlar’a ait Geo Barents gemisi ile Alman STK’sı SOS Humanity’ye ait Humanity-1 gemisi açıkta güvenli limanı bekliyor. Akdeniz’de kurtardıkları 500’den fazla düzensiz göçmenle denizde. ilerlemek.

Öte yandan Lampedusa Adası’ndaki 350 kişilik göçmen kabul merkezine gelen göçmenlerle birlikte şu anda 1068 göçmenin olduğu ve zor şartların söz konusu olduğu belirtildi.

Haberde, deniz ve hava koşullarının kötü olması nedeniyle Lampedusa’ya göçmenleri tahliye etmek için feribot seferlerinin yapılamadığı belirtildi.

Eylül ayında İtalya’da yapılan genel seçimleri kazanan ve Ekim ayında göreve başlayan Giorgia Meloni liderliğindeki sağcı koalisyon hükümeti, STK gemilerinin İtalya’ya yanaşmasını önlemek için “kapalı liman” politikasını uygulamaya başladı. Bu politika nedeniyle İtalya ile Fransa arasındaki ikili çıkarlar gerilmişti.

Akdeniz’de düzensiz göç sorunu

İtalya, Malta ve Libya’nın ortasında yer alan Akdeniz bölgesi, son yıllarda Afrika’dan Avrupa’ya geçişte sıklıkla kullanılan sistematik olmayan göç yollarından biri olarak öne çıkıyor.

Deniz ve hava koşullarının yeterli olduğu günlerde ise söz konusu güzergâh üzerindeki göç faaliyeti daha da yoğunlaşmaktadır.

Denizden yardım isteyen düzensiz göçmenleri Avrupalı ​​devlet yetkilileri yerine çoğunlukla Avrupalı ​​sivil toplum kuruluşları kurtarıyor. Söz konusu STK’lar zaman zaman kurtardıkları düzensiz göçmenleri AB üye ülkelerinin ‘güvenli sığınak’ sağlayamaması nedeniyle tahliye etmekte zorlanıyor.

Akdeniz’i geçebilen ya da kendi imkanlarıyla kurtarılan göçmenlerin Avrupa’ya ilk ayak bastıkları yer İtalya’nın Kuzey Afrika’ya en yakın kara parçası olan Lampedusa Adası.

Her yıl çok sayıda düzensiz göçmen, Akdeniz’i geçmeye çalışırken teknelerin alabora olması veya teknelerin aşırı kalabalık olması nedeniyle hava ve su eksikliği nedeniyle hayatını kaybediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu