Haber

Kahve dükkanı cinayetinde müebbet

KAYSERİ’de kahve sahibi Süleyman Cingöz’ün (51) ortağının kuzeni Ömer Alp Göker tarafından öldürülmesine ilişkin davanın ikinci duruşmasında savcı, tutuklu sanığın ‘kasten adam öldürme’ suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Olay, geçen yıl 23 Mayıs’ta Kocasinan ilçesi Yıldızevler Mahallesi 326. Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, kahve sahibi Süleyman Cingöz ile müşterisi Ozan G. tartıştı. Tartışmanın ardından Ozan G., kuzeni Ömer Alp Göker’i kahve içmeye davet etti. Taraflar arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Ömer Alp Göker, elindeki bıçakla Süleyman Cingöz’ü ağır yaraladı. Cingöz’ün oğlu M.Ö. ile yeğeni Hacı Osman C. de ellerindeki sopalarla Ozan G. ve Ömer Alp Göker’e vurdu. Süleyman Cingöz hayatını kaybederken, diğer 3 kişi birbirinden şikayetçi oldu. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, olayın ardından tutuklanan sanık Ömer Alp Göker hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istendi. Tutuksuz sanıklar Ozan G., Hacı Osman C. ve BC hakkında “silahla basit yaralama” suçundan dava açıldı.

Davanın Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ikinci duruşmasında; tutuklu sanık Ömer Alp Göker ile müştekinin eşi, merhum Cingöz’ün oğlu BC’nin kızları ve erkek kardeşleri ile Cingöz’ün müştekisi hazır bulundu. Mahkeme başkanı, Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden Ömer Alp Göker ile ilgili ruh sağlığı raporunun mahkemeye ulaştığını ve sanığın ceza ehliyetinin dolu olduğunu belirterek belgeye ekledi. Yakın olduğu için koşarak geldim. Olay yerine geldiğimde Ömer Alp elindeki bıçağı herkese sallıyordu. Yanına kimse yaklaşamazdı. Tahta bir sopam var. Bununla ona vurmaya başladım. Koşmaya başladı. kovalamaya başladım Babam yaralı olarak yerde yatıyordu. O da beni sol kolumdan tuttu. Cingöz’ün müşteki eşi EC, “4 çocuğumu yetimhaneye verdiler. Eşimin suçu neydi öldürdüler? Çocuklarımın suçu ne? Katilsin. Allah sana göstermesin” gün ışığı.” ve kardeşleri Süleyman Cingöz’ün hatasız öldürüldüğünü söyleyerek sanıkların en ağır cezayı almalarını istedi. Laa’sının hazır olduğunu açıklayarak sanık Ömer Alp Göker’in ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Savcı, tutuksuz yargılanan diğer sanıklar Ozan G., Hacı Osman C. ve BC’nin “silahla basit yaralama” suçundan 6 aydan 1,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Alp Göker, “Altı kişi bana saldırdı. Elimde sopa yoktu. Beni öldürürler korkusuyla kendimi savunmak için birinin elinden sopayı almış olabilirim. Kesinlikle öldürmek niyetinde değildim” dedi. … Birdenbire olan bir şey. Kendimi savunmak için yaptım.” Alp Göker’in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, tarafların avukatlarının savunmalarını hazırlamak için süre talep etmesi üzerine duruşmayı erteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu