Haber

Kayseri’de 323 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

Kayseri’de 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının sona ermesiyle birlikte 323 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı sona erdi. Kayseri’de 1150 okulda öğrenim gören 323 bin 278 öğrenci karne heyecanı yaşadı. 75. Yıl Borsa İstanbul İlköğretim Okulu’nda düzenlenen karne törenine Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Kaymakamı Bülent Karacan ve İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Vali Çiçek ve Önder Büyükkılıç öğrencilerle sohbet ederek karnelerini verdi ve öğrencilerle sohbet etti. Burada açıklama yapan Vali Çiçek, “323 bin öğrenci ve 22 bin öğretmenle eğitime devam ediyoruz. Çok büyük bir eğitim ordumuz var. 323 bin öğrenciye baktığımızda çok büyük bir rakam. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz harcayacaklar” dedi. Bu süreyi kazasız, belasız, kendilerine hayırlı olacak şekilde.” Sosyal aktivitelerini en keyifli şekilde tamamladılar. Öğrencilerimiz artık tatile çıkıyor. Tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini, dinlenmelerini, aileleriyle vakit geçirmelerini istiyoruz ama kitap okumayı da unutmasınlar. Öğretmenleri ve yöneticileri burada onları bekliyor olacak. Sağlıklarına kavuşmalarını sabırsızlıkla bekliyoruz. “Onların sağlıklı bir şekilde dönmelerini isteyeceğiz. Keyifli bir tatili hak ediyorlar. İnşallah tatilden sonra okullarımız tekrar açılacak. Yıl sonunda İl Milli Eğitim Müdürümüz okulların başarısını gururla duyuracak. Hem öğretmenlerimize hem de öğrencilerimize güvenin” dedi.

Yarıyıl tatilinde öğrencileri kayak öğrenmeye davet eden Başkan Büyükkılıç, “Öğretmenlik yılımızın yarısına geldik. Kaymakamım kitap okumayı önerdi. Bir belediye başkanı da tabi ki bunlara ortamı hazırlıyor. 12 kütüphanemiz var.” Ama aynı zamanda kayağın da Kayseri’nin kış turizmi olduğunu söylüyorum.” “Ağaç küçükken eğilir anlayışıyla bu sevimli çocukları kayak öğrenmeye davet ediyorum. Her türlü desteği vereceğimizi buradan paylaşmak isterim” dedi. – KAYSERİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu