Sağlık

Koç Üniversitesi Hastanesi “Pediatrik Kemik İliği Nakli Merkezi” açıldı

Koç Üniversitesi Hastanesi

“Pediatrik Kemik İliği Nakli Merkezi” Açıldı

 

Koç Üniversitesi Hastanesi, Türkiye’de kemik iliği nakli bekleyen çocuk hastalara özel ve multidisipliner tedavi olanakları sunmak amacıyla “Pediatrik Kemik İliği Nakli Merkezi”ni açtı. Kemik iliği nakli tedavisine uygun koşullar altında sunulan 10 yataklı özel serviste, hekim ve hemşirelerin yanı sıra klinik psikolog, sanat terapisti, diyetisyen ve fizyoterapist gibi sağlık profesyonelleri de tedavi süreçlerine katkı sağlayacak.

 

Koç Üniversitesi Hastanesi, Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bölümü bünyesinde “Pediatrik Kemik İliği Nakli Merkezi” açıldı. Türkiye’de kemik iliği nakli bekleyen çocuk hastalara özel tedavi imkanı sunmak amacıyla kurulan “Pediatrik Kemik İliği Nakli Merkezi”nde, lösemiden otoimmün hastalıklara kadar pek çok hastalığa yönelik detaylı analiz ve düzeltici yöntemler sunulmaktadır. multidisipliner bir yaklaşım.

 

Kemik iliği nakli tedavisine uygun 10 yataklı özel servisi bünyesinde barındıran Koç Üniversitesi “Pediatrik Kemik İliği Nakli Merkezi”, diyetisyen, fizyoterapist, klinik psikolog gibi sağlık profesyonellerinin desteğiyle tedavi süreci hakkında çok yönlü bilgi veriyor. ve sanat terapistinin yanı sıra doktorlar ve hemşirelerden oluşan bir ekip. bakış açılarından yararlanır. Böylece ünite hekim grupları entegre tedavi sistemleriyle çocukların sağlığını korurken hem çocukların hem de ailelerin moral ve motivasyonunun güçlendirilmesine öncelik veriyor.

 

Koç Üniversitesi Hastanesi’nin Türkiye’de çocuk kemik iliği hastaları için yeni bir nakil merkezi açmasıyla ilgili açıklama yapan “Pediatrik Kemik İliği Nakli Merkezi” Müdürü Dr.   Prof. Dr. M. Fatih Erbey, “Ülkemizde her yıl yüzlerce çocuğa kemik iliği nakli yapılması gerekiyor. Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bölümünde 2017 yılından beri hizmet verdiğimiz onkoloji kliniğimizde kemik iliği ihtiyacı olan hastalarımız bulunmaktadır. Çocuklarda kök hücre (kemik iliği) nakli, kanser hastalıklarının yanı sıra kanser dışı, doğuştan veya sonradan edinilmiş birçok hastalıkta da tedavi amaçlı bir işlem olarak kullanılıyor. Kemik iliği nakli gerektiren tüm kan hastalıklarında erken teşhis ve doğru tedavinin hayati rol oynadığını buradaki tedavi süreçlerinden de biliyoruz. İşte bu kilit noktada ‘Pediatrik Kemik İliği Nakli Merkezimizde’ çocuk hastalarımız için 10 yatak kapasiteli bir üniteyi hayata geçirdik. Merkezimizde klinik psikologlardan diyetisyenlere, sanat terapistlerinden fizyoterapistlere kadar geniş bir ekibin bulunmasına büyük önem veriyoruz. “Çocukların fiziksel sağlıklarının yanı sıra ruh sağlıklarını da korumayı ve kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlayacak testlerle bütünsel tedavi sunmayı planlıyoruz.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

aglasunhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu