Haber

Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Ünver’e yönelik saldırıya tepki

Kuşadası İl Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünver’den tepki yağdı. Kaya Şavkay Meydanı’nda yaptıkları basın açıklamasıyla saldırıyı kınayan Kuşadası İl Yönetim Kurulu üyeleri, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına da destek verdi.

Kuşadası İl Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünver, önceki gün akşam saatlerinde otomobiline binerken iki kişinin saldırısına uğradı. Kimliği henüz belirlenemeyen saldırganlar, çevredeki yansımalar üzerine olay yerinden kaçtı. Kuşadası’ndaki sivil toplum kuruluşları, Mustafa Ünver’e yönelik saldırıya Kaya Şavkay Meydanı’nda yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Kuşadası’ndaki sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Kuşadası İl Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Ay, hukuki süreci takip edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

“Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı ile ilgili ihale sözleşmesinin iptali davasının davacılarından Kuşadası Belediye Başkanı Mustafa Ünver, 8 yaşındaki kızının yanında kimliği belirsiz iki kişinin saldırısına uğradı. 1 Mart 2023 Çarşamba saat 16:45 Saldırıyı kendini koruyarak püskürten Mustafa Ünver Bey’e öncelikle geçmiş olsun diyoruz.Bilindiği üzere Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Zeus Mağarası ve çevresine yapılacak büfeler ile İçmeler, Aydınlık, Kavaklı Burun ve Karasu koylarında kır lokanta-büfeleri, plaj işletmeciliği, dalış eğitimi, ihale görgü kuralları ile işletmelerin özel işletmelere devri ve Aydın 2. İdaresi aleyhine dava açıldı. Mahkeme ihale sözleşmesini iptal etti.th hus Kanunda sayılan hukuk devleti olmanın gereği olarak idarelerin mahkeme kararlarına uyması ve kararların kanunla uygulanması gerekiyor. gecikme ve değişiklik olmadan. Mahkeme kararının, davalı Bakanlığa tebliğinden itibaren en geç otuz gün içinde uygulanması zorunludur. Bu süre 3 Mart 2023’te yani bugün sona erecek.

“Bu baskın hepimiz için yapıldı, sessiz kalmayacağız”

“Milli parklar, ulusal ve uluslararası değeri olan doğal ve kültürel kaynak maliyetlerini içeren alanlardır” diyerek sözlerine devam eden Ay, “Gelişmiş birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de milli parklarda gerçekleştirilen faaliyetlerin temel amacı; Milli Parkın doğal ve kültürel kaynak maliyetlerini ziyaretçilere tanıtmak ve Milli Parka telafisi mümkün olmayan zararlar vermemek adına mahkeme kararlarının gecikmeden uygulanması gerektiğine inanır, kararlı olduğumuzu kamuoyuna duyururuz. Milli Parkı korumak ve gelecek nesillere ulaştırmak için çaba sarf eden duyarlı doğaseverlere yönelik her türlü saldırıya karşı mücadelemizi hep birlikte sürdürmek için, “Saldırı hepimizeydi. Sessiz kalmayacağız. Saldırının faillerinin ve azmettiricilerinin Kuşadası Emniyet Müdürlüğü tarafından en kısa sürede yakalanarak yargı önünde cezalandırılacağına inanıyoruz” dedi.

Ege Kent Konseyleri Birlik Başkanı Hamit Mumcu ve Efeler Kent Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kenar da Mustafa Ünver’e yönelik saldırıyı kınayarak sorumluların bir an önce bulunmasını istedi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Ege Kent Konseyleri Birliği Başkanı Hamit Mumcu, İzmir Kent Konseyleri Birliği Yürütme Konseyi Üyesi Alper Yağdere, Çiğli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim İncesu, Milas İl Yönetim Kurulu Başkanı Çağlayan Üçpınar, İncirliova İl Yönetim Kurulu Başkanı Belgin Güler ve Efeler İl Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Edge katıldı. – AYDIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu