Haber

Özel Sektör Öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı ile Görüşme Talebini Kabul Etti

Haber: DİLAN KUTLU / Kamera: ONUR BİNGÖL

Özel Bölüm öğretmenlerinin “taban maaş hakkı” için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşme talebi kabul edildi. Öğretmenlerin kendilerinin belirlediği bir grup öğretmen, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şanlıoğlu ile görüşmek üzere Bakanlığa gitti.

Özel Sektör Öğretmenler Sendikası, “taban maaş hakkı” talebiyle asgari ücretle çalışmamak için bugün Ankara’da bir araya geldi. Bakan Yusuf Tekin ile görüşmeden hareketlerine son vermeyeceklerini belirten öğretmenler, TBMM önündeki Milli Egemenlik Parkı’nda yaklaşık 4 saat bekledi.

4 saatlik beklemenin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri Talip Uzun, protestocu öğretmenlerin yanına gelerek, öğretmenler adına Milli Eğitim Bakanı Kemal Şanlıoğlu’nun bir grup öğretmenle görüşeceğini söyledi. Bunun üzerine birkaç öğretmen temsilci olarak Bakanlığa giderek Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şanlıoğlu ile görüştü.

Öğretmenlerin eylemine CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, CHP Tokat Kadim Durmaz, DEM Partisi Mersin Milletvekili Perihan Koca ve EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca katılarak destek verdi.

Ocaklı, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, CHP’nin konuyla ilgili araştırma teklifini ve yasa tasarısını yarın sunacağını söyledi.

Ocaklı, “Buradaki öğretmenlerimiz 14 binin üzerinde okulda görev yapan 180 bin öğretmeni temsil ediyor. Bu arkadaşlarımız asgari ücrete mecbur bırakıldıkları için geçimlerini sağlayamıyorlar, şartların değişmesi gerekiyor. Haklarının alınmasını istiyorlar. Bu da onlara devlet okullarında çalışan tüm öğretmenlerle aynı statüyü kazandırıyor.”

Özel Branş Öğretmenler Sendikası Lideri Eren Edebali, “Muhalefetin yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yasa tekliflerini ve araştırma önerilerini Genel Kurul’a sunacağını biliyoruz. Yüzbinlerce öğretmenin bir talebi olduğunu ifade etmek istiyoruz. Aksi takdirde,” dedi. İkinci bir Cemal Taştan davası istemiyoruz, ikinci bir hakaret duymak istemiyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu