Haber

Özgür Özel Hatay Dörtyol’da: “Kongre bize bir görev verdi.

HABER: GÜLARA SUBAŞI – KAMERA: DURSUN ALKAYA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Dörtyol “Kongreden bir görev aldık. CHP kurultayları görev vermez, görev verir. Diğer kongreler gibi değil. Biz lider salona girdiğinde ayağa kalkan, lider salona girdiğinde oturanlardan değiliz” dedi. ‘Otur’ diyor, listesini onaylıyor, 1 buçuk saatte kongreyi bitiriyor. Herkes Cumhuriyet’ten yana.” Ülkemizde herkes bu ülkenin ve bu partinin iyiliği için çalışıyor ve kararlar alıyor. Şimdi o kongre bize bir görev verdi, size bir görev verdi, hepimize bir görev verdi. Atatürk’ün partisini iktidara getirme görevini üstlendik. Atatürk’ün partisini iktidara getirmenin yolu önümüzdedir. Yerel seçimlere gidiyor. Hatay ve İstanbul dahil elimizdeki bütün büyükşehirleri kazanacağız. Türkiye’nin büyükşehirlerini ve Hatay’ın ilçelerini de ekleyeceğiz. Bunlardan en önemlilerinden Dörtyol Belediyesini kazanacağız. Dörtyol’da Atatürk’ü seven herkesi kazanacağız. Atatürk’ü seven milliyetçileri ve geçmişte Atatürk’ü seven diğer partilere oy veren herkesi Atatürk’ün kurduğu partiye, babasının evine davet ediyoruz. İyilik uğruna başka yerlere oy verenler şimdi üzülüyorsa ve bir şeylerin değişmesini istiyorsa, ben de CHP Genel Başkanı olarak hepsini CHP’ye, yani baba evine davet ediyorum. “Baba evinin kapıları açık” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün Hatay Dörtyol’da düzenlenen halk mitingine katıldı. Toplantıda konuşan Özel, şunları söyledi:

“BU ÖRGÜTÜ, BU PARTİYİ VE BU ÜLKEYİ TERSİNE ÇEVİRMEK GEREKLİ, BİZ YOL AÇTIK, SİZ BİZE İNANDINIZ, BİZ SİZE İNANDIK”

“Manisa Akhisar’da mitingde Ekrem Lider ile dimdik ayakta, el ele tutuşarak konuştuk. Manisa halkı bu birlikteliği çok sevdi, çok alkışladı. Daha sonra ortak duyguyla birlikte yola çıktık. Bugün, böyle bir duyguyla yeniden buradayız. oy Ekrem Lider kamyonunda konuşurken ben de konuşurken gözlerinizin içini gördüm. Manisa’da başladığımız yolculuğun fotoğrafını bir kez daha burada verelim. O gün hep birlikte seçimleri kazanmak için çalışıyorduk ama olmadı, çok üzüldük, hepimiz perişan olduk, hepiniz perişan oldunuz. Omuzlarımız çöktü, başımız öne düştü, utandık, sıkıldık. Sonra dedik ki bu böyle olamaz. Bu örgütü, bu partiyi, bu ülkeyi diriltmek gerekiyor. Bir yola çıktık. Siz bize inandınız, biz de size inandık. Partimize yakışan bir kurultay sonunda CHP Genel Başkanı olarak karşınızdayım, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Buradan ikinci yüzyılın ilk kurultayında tarihimizde yaş ortalaması 43 olan Parti Meclisini seçen delege ve üyelerimize ve tabii ki 7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na hep birlikte selam gönderelim. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na selamlar…

“İNŞAAT BİZE GÖREV VERDİ, SİZE GÖREV VERDİ, HEPİMİZE GÖREV VERDİ”

Kongreden görev aldık. CHP kurultayları görev değil görev verir. Diğer kongrelere benzemiyor. Biz lider salona girdiğinde ayağa kalkan, ‘otur’ dediğinde oturan, listesini onaylayan, kongreyi bir buçuk saatte bitiren insanlardan değiliz. Ülkemizde herkes Cumhuriyet için çalışır, herkes bu ülkenin ve bu partinin iyiliği için çalışır ve kararlar alır. Artık kongre bize bir görev verdi, size bir görev verdi, hepimize bir görev verdi. Atatürk’ün partisini iktidar partisi yapma görevini üstlendik. Bunun yolu, Atatürk’ü iktidara getirmenin yolu, yaklaşan yerel seçimlerden geçiyor. Hatay ve İstanbul dahil sahip olduğumuz tüm büyükşehirleri geri kazanacağız. Türkiye’nin büyükşehirlerini ve Hatay’ın ilçelerini de ekleyeceğiz. En önemlilerinden biri Dörtyol Belediyesini devralmamız.

Dörtyol’u alalım ki daha çok ilçeyi alalım ki bundan sonra CHP’li Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ve Belediye Başkanı’nın eli kolu bağlı olmasın. Belediyede çoğunluğun sağlanmasını istiyoruz. Yerel seçimleri kazandıktan sonra Dörtyol’un yol sorununu, su sorununu ve diğer sorunlarını birer birer çözeceğiz. CHP gelecek ve her şey çok güzel olacak. O zaman daha çok çalışacağız. Tüm gücümüzle çalışacağız ve bundan sonra da narenciye üreticisini kimsenin ezmesine izin vermeyeceğiz. Bu partinin ilk Genel Başkanı ve Türkiye’nin ilk Cumhurbaşkanı ‘köylü milletin efendisidir’ dedi. Sonuncusu ‘anneni al git’ diyor.

“İHRACATÇILARA DEĞİL ÜRETİCİLERE DESTEK İSTİYORUZ”

Hatay’da 1,6 milyon ton narenciye üretildi. Parayı düşünün, kilosu 3 liraya satılan ürünü 1 lira fazlaya satarsanız Hatay’a 1.6 milyar ek katkı olacak. Ancak beceriksizlik, kötü yönetim, üreticilere yeterli destek ve danışmanlık verilmemesi nedeniyle bu yıl ürünün yüzde 40’ı piyasada kaldı. Kayıplara bakın, masraflar bunun toplanıp İstanbul’a gönderilmesini engelliyor. Ürünümüzü terk edenlere yazıklar olsun. Bu ürünün piyasada kalmasının nedeni ise 6 liralık mazotun fiyatının bir anda 30 liraya çıkması. Bu ürünün şubede kalmasının sebebi çiftçinin motorin fiyatlarına yetişememesidir. Birkaç ay önce mazotun fiyatı 30 lira, 33 lira, 39 liraya çıkınca işçilerin bu ürünü burada toplayıp İstanbul’a ya da Anadolu’nun her yerine gitmesi imkansız hale geldi. Bu nedenle narenciye üreticilerine doğrudan destek sağlanması büyük önem taşıyor. İhracatçıya değil, üreticiye destek istiyoruz.

“BU KARDEŞİNİZ HEM DÖRTYOL’UN HEM HATAY’IN TÜM SORUNLARINI TÜRKİYE’YE ANLATACAĞINA SÖZ VERMİŞTİ”

CHP’nin bundan sonraki döneminde iktidar kadrosunda bakanın tam karşısında yer alan ama o konuyu o bakandan daha iyi bilen, meseleyi sadece sermaye için değil halk için okuyan, gören, seven bakanlarımız var. esnafı seven, çiftçiyi seven, köylüyü seven, sizin için çalışacak işçiler. orada. Bundan sonra Tarım Bakanı ne yaparsa onu adım adım takip edecek, önümüzdeki dönemde sesini tüm Türkiye’ye duyuracak bir Bakanımız var. Tarım Bakanımızı gölgesi gibi takip edecek bir gölge Tarım Bakanımız var. Çok çalışacak ve sesini duyuracaktır. Bu kardeşiniz, hem Dörtyol’un hem de Hatay’ın bütün sorunlarını Türkiye’ye duyuracağına söz verdi. 15 gün önce başkan adayı olarak Hatay’daydım. İl binamızın önünde her türlü kamera ve kalabalık vardı. Ben 80 ilde siyaset yapabilirim, Hatay’da yapmaya gerek yok dedim. Ama Hatay’ın sesini duyurmaya ihtiyaç var. O gün bir söz verdim. İstifa etmeden önce annemin babasının elini öpüp af diledim. İlk geziyi Hatay’a yapacağıma söz verdim, Hatay’dayım, Dörtyol’dayım.

“DÖRTYOL VALİLİĞİ YARDIM PAKETLERİNİ DAĞITMAK YERİNE YOLSUZLUK YAPT. BURADAKİ SORUŞTURMAYA HEP BİRLİKTE DİKKAT EDECEĞİMİZE SÖZ VERİYORUZ”

Bir ablamız ‘Ben sesimi duyurmak istiyorum’ dedi, ablamız da bunu söylüyor; Dörtyol Kaymakamlığının yardım kolilerini dağıtmak yerine orada yolsuzluk yaptığı konusunda Dörtyol Kaymakamlığı’na ve İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’ya sesleniyorum. Ayrıca CHP’nin İçişleri Bakanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı arkadaşımız yarın bu konuyu ele alacak, buradaki soruşturmaya hep birlikte dikkat edeceğimizin sözünü veriyoruz. Abla, ‘Ben CHP’li değilim ama kaymakamın yaptıklarını kime anlatırsam anlatayım sesimi duyuramadım, ezildim’ diyor. Ben de ‘Seni karınca gibi ezemezler’ diyorum. Karıncanın bir kardeşi var, o da CHP’li.’

“DEPREM İÇİN GEREKLİ KONUTLARIN 1/10’UNU BİLE YAPIMA BAŞLAMADILAR”

Hatay ve diğer ilçelerimiz büyük yıkımla karşı karşıya. Geç geldiler, erken gittiler. Her yerde yıkımı bitirdiler ama Hatay’da yapmadılar. Daha gerekli deprem sığınağının 1/10’unu bile yapmaya başlamadılar. Yıl geliyor, çadırlarda, konteynerlerde bu konunun gündemde tutulmasını istiyor insanlar. İşte Özgür Özel’in size sözü; Bir ana muhalefet partisinin lideri bir sorunu gündeme getirmek istiyorsa, kimse ona bu sorunu unutturamaz. Koltuğuna oturduğum ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal, ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ dedi. Ben de diyorum ki, bundan sonra Hatay benim kişisel sorunumdur, unutturmayacağım.

“DÖRTYOL’DA ATATÜRK’Ü SEVEN HERKESİ ATATÜRK’ÜN KURDUĞU PARTİYE, BABASININ EVİNE DAVET EDİYORUZ”

CHP, narenciye üreticisinin, çiftçinin, emekçinin, işçinin, emeklinin dostudur. İyilik uğruna başka yerlere oy verenler şimdi üzülüyorsa ve bir şeylerin değişmesini istiyorsa, ben de CHP Genel Başkanı olarak hepsini CHP’ye, yani baba evine davet ediyorum. Baba evinin kapıları açıktır. Herkes babasının evinde doğar, kimisi uzakta yaşar, kimisi yakınlarda yaşar, kimisi büyüğünü arzular, kimisi küçüğüne razı olur ama herkes baba evinin fokurdadığını, bacasının tüttüğünü bilir. İşte o baba evinin bacasını tüten insanlar. CHP’ye gelen herkes onur duyar. ‘Kapı kapalı’ dersek, ‘Nasıl içeri sokmazsın’ diyorlar. Tapu sizin mi?’ Gerçek şu ki ne Kemal Bey’in, ne Özgür Özel’in, ne Ecevit’in, ne İsmet Paşa’nındı ama baba evinin tapusu tek kişiye kayıtlıydı o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tü.

Dörtyol’da Atatürk’ü seven herkesi, Atatürk’ü seven milliyetçileri, geçmişte Atatürk’ü seven diğer partilere oy veren herkesi Atatürk’ün kurduğu partiye, babasının evine davet ediyoruz. Hatay’ı çok seviyoruz, Dörtyol’u çok seviyoruz. Seçimlerde Dörtyol Belediyesi’ni kazanacağımıza ve bundan sonraki dönemde Dörtyol’un Ekrem Lider’in İstanbul’u gibi bambaşka bir sosyal belediyeye kavuşacağına söz veriyoruz.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU “ÇOK YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI. ÇOK GÜÇLÜ OLACAĞIZ, BÜYÜK BİR DAYANIŞMA İÇİNDE OMUZ OMUZA GÖRECEĞİZ”

Yeni bir dönemin başladığına işaret eden İmamoğlu, “Genel Başkanımızın Hatay’daki sözleriyle bugün buradayız. Hatay’ın mevcut durumunu analiz ettik. Bazı katkılarımız ve yapmak istediklerimiz vardı, buradan ayrılıyoruz.” Bunları daha da büyütmek niyetiyle. Çok yeni bir dönem başladı. Çok yeni bir dönem başladı.” Güçlü olacağız, bizi büyük bir dayanışma içinde, omuz omuza göreceksiniz. Allah’ın izniyle önümüzdeki yerel seçimlerde çok başarılı olacağız. Buradaki gücün bize Dörtyol’da büyük başarılar getireceğinden eminim. İnşallah vatandaşlarımız arasında kuracağınız büyük dayanışma ve ittifakla yerel seçimlerde Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak birinci olacağız. “Başta Dörtyol olmak üzere farklı ilçeleri kazanarak müjde vereceksiniz” dedi.

Kaynak: ANKA / Yeni

habereyupsultan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler