Ekonomi

Regeneron, ilaç satışlarındaki düşüş nedeniyle 1. çeyrek kazançlarında yetersiz kaldı

Regeneron Pharmaceuticals Inc (NASDAQ:REGN), önde gelen ürünleri Eylea ve Dupixent’in satışlarındaki düşüşün etkisiyle Perşembe günü ilk çeyrek için beklenenden daha düşük bir düzeltilmiş kar bildirdi.

LSEG’in verilerine göre, şirketin düzeltilmiş karı hisse başına 9,55 dolar olarak gerçekleşti ve analistler tarafından tahmin edilen hisse başına 10,09 dolarlık beklentiyi karşılamadı.

Regeneron için önemli bir gelir kaynağı olan göz ilacı Eylea’nın satışları Mart ayında sona eren çeyrekte %2’lik bir düşüşle 1,40 milyar dolara geriledi. Bu düşüş, öngörülen 1,86 milyar doların altında kaldı.

Şirket, Eylea’nın net ürün satışlarındaki düşüşü, değişen piyasa koşullarında daha düşük talep ve daha düşük satış fiyatının bir araya gelmesine bağladı.

Regeneron, hastaların Eylea’nın daha yüksek dozu olan 8 miligramlık versiyona geçişini aktif bir şekilde teşvik ediyor ve bu da JPM analistlerinin tahminleriyle uyumlu olarak ilacın toplam satışlarına 200 milyon dolar katkıda bulunuyor.

Bu hamle, şirketin biyobenzer rekabetinin etkisine ve ilk çeyrekte 847 milyon dolarlık satış bildiren Roche’un Vabysmo’sunun yarattığı zorluğa hazırlanırken geldi.

Regeneron’un egzama tedavisinde kullanılan anti-enflamatuar ilacı Dupixent, analistlerin tahmin ettiği 3,19 milyar doların altında 3,08 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi. Bu temel alanlardaki eksikliğe rağmen, Regeneron’un cilt kanseri tedavisi Libtayo, tahmin edilen 257,66 milyon dolara karşılık 264 milyon dolarlık satışla beklentileri aştı. Regeneron, Libtayo’nun küresel haklarını 2022 yılında ortağı Sanofi’den (NASDAQ:SNY) satın almıştı.

Genel olarak, Regeneron’un bu çeyrekteki toplam geliri 3,15 milyar dolar olarak gerçekleşti ve bu rakam 3,22 milyar dolar olan beklentinin altında kaldı. Şirketin performansı, özellikle amiral gemisi ürünlerinde rekabetçi ilaç pazarında karşılaştığı zorlukları yansıtıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

senkayaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu