Teknoloji

Rusların ‘Casus’ Diye Öldürdüğü Kişiler “Cosplayer” Çıktı

Rusya’nın iç güvenliğinden sorumlu olan Federal Güvenlik Servisi (FSB), 23 Kasım’da ‘terörist’ olarak nitelenen üç kişiyi öldürdüğünü açıklamıştı. Voronezh bölgesinde gerçekleşen operasyonda öldürülen bireylerin “bölgedeki askeri ve enerji tesislerine sabotaj” yapabileceği öne sürülmüştü.

Operasyon sonrasında olay yerinden gelen imgeler ise değişik bir tabloyu ortaya koydu. Bu bireyler Rusya için bir tehdit değil, ünlü görüntü oyunu S.T.A.L.K.E.R.’ın konseptini gerçek hayata taşıyan, tıpkı kostümleri ve nişanları giyerek rol yapan cosplayler idi.

Öldürülen bireylerin aslında oyun karakterleriyle rol yaptığı ortaya çıktı:

  • Sol: Şahısların öldürüldüğü yerde bulunan bayrak, Rus güçleri tarafından gösteriliyor. Sağ: S.T.A.L.K.E.R. oyununda Svoboda Group’u temsil eden sembol

Olay yerinde bulunan bayrak, Rusya güçleri tarafından Ukrayna’nın çok milliyetçi Volia partisi ile ilişkilendirildi. Operasyon imajları Rus televizyonlarında bile yansıtıldı. Ancak o bayrak, aslında S.T.A.L.K.E.R. oyununda bulunan kurgusal kümelerden birini temsil ediyordu.

Olay yerindeki başka manzaralar:

Bununla birlikte operasyonda öldürülen üç kişinin sosyal medya hesapları incelendiğinde de ortaya birebir tablo çıktı. Öldürülen isimlerden birisi olan Vladimir Kotovsky’nin VK hesabını rol yaptığı karakter ‘Stalker Fosgen’ ismiyle yönetiyordu. Hesapta kendisi ve arkadaşlarının oyundaki karakterler üzere giyindikleri ve Airsoft silahlarıyla verdikleri pozlar görülüyordu.

Bu üç kişi, oyun karakterleriyle rol yapan topluluğun da bir kesimiydi. Bu toplulukla bağlantıya geçen The Moscow Times da ölen üç kişinin topluluğun bir üyesi olduğunu doğruladı. Rus yetkililer, bahisle ilgili yeni bir açıklama paylaşmadı.

Küreselde ‘LARPer’ olarak tanımlanan bu çeşit bireylerden oluşan topluluklar, rol yapma sürecinde işi ziyadesiyle üst seviyeye taşıyabiliyorlar. LARPer’ların örneklerine oyunların yanı sıra bilhassa orta çağ temalı etkinliklerde şu formda rastlayabiliyoruz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu