Ekonomi

Semt pazarlarında kış meyvelerinin bolluğu

Semt pazarlarında kış meyveleri bol bol bulunur. Vatandaşlar en çok elma, portakal ve muz alıyor.

Mahalle pazarlarında tezgahlar kış meyveleriyle doldu. Portakal, elma ve mandalina gibi vitamin yönünden zengin kış meyveleri yoğun ilgi görüyor. Pazar esnafı, vatandaşların özellikle muz, portakal ve elmayı talep ettiğini söyledi. Bahçelievler mahallesi pazarcılar kış meyvesi tüketim zamanının geldiğini söyledi.

“Elmaya, portakala, muza talep var”

Pazarcı Özkan Dede, kış meyvelerinin bolluğuna değinerek, “Şu anda muz bol ve ucuz, şu anda kilosu 18 TL’den satılıyor. Mandalina bitmek üzere. Şu anda elmaya yoğun talep var. , portakal ve muz. Kış denilince akla elma, mandalina ve portakal geliyor. “Şu anda fiyatlar düşük. Meyve fiyatları genel olarak şu şekildedir: çilek 30 TL, elma 12,5 TL, portakal 12,5 TL. İnsanlar ucuz yemek istiyorsa pazara gelsinler” dedi.

“Bolluk biterse fiyatlar yeniden yükselmeye başlar”

Pazarcı Mücahit Dilmaç, pazarda işlerin keyifli olduğunu belirterek, “Şu sıralar kış meyvelerinde bereket zamanı. Çeşitleri çok tezgahlarımızda. Aralarda portakal, muz, elma, ayva, çilek gibi meyveler var. Elma, muz ve portakala talep var. Şu anda yenilecek meyveler bunlar.” Muz 17-18 TL, elma 12-15 TL, portakal 15 TL, ayva 15 TL’den satılıyor. . Bu fiyatlar henüz düşmeyecek, bolluk biterse fiyatlar tekrar yükselmeye başlayacak” dedi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu