Haber

Sivas Belediyesi’nden depremzedelere örnek davranış

Sivas Belediyesi, kente gelen depremzedeler için örnek bir davranışa imza attı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük deprem sonrasında binlerce kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi yaralandı. Yüzyılın felaketinden sonra depremzedeler çeşitli illere gönderilerek yurtlara ve yurtlara yerleştirildi. Sivas Belediyesi, Sivas’a sevk edilen depremzedeler ve özellikle konutlarda kalanlar için örnek bir çalışmaya imza attı. Belediye meclisinin aldığı kararla depremzedeler sosyal yardımlardan yararlanabilecek, toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecek, afet bölgesinin ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli güçlendirme ve çalışmalar yapılacak.

“O bölgeyi normale döndürmek için görevimizi sürdürüyoruz”

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Alım, Malatya’nın normale dönmesi için görevlerini sürdürdüklerini belirterek, “Deprem olayın boyutunu küçültüyor. Milletimiz bütün desteğiyle bölgeye intikal etmiş, milletimiz tüm desteğini esirgememiştir. -hükümet kuruluşu. Sivas olarak önce AFAD başkanlığının yönlendirmesiyle ekiplerimizi Maraş’a sevk ettik. Sivas olarak Sayın Valimiz ve diğer yetkililerle birlikte Doğanşehir iline taşındık. O bölgenin normale dönmesi için görevimizi sürdürüyoruz” dedi.

“Sivas olarak yaklaşık 25 bin depremzedeyi ağırlıyoruz”

Sivas’ta yaklaşık 25 bin depremzedenin olduğunu ifade eden Başkan Bilgin, “Bugün itibariyle rakamlar değişmekle birlikte yurtlarımızda 10 bin, kamu misafirhanelerinde yaklaşık 2 bin, İstanbul’da otelimiz dahil 12 bin kişi var. Sivas Belediyesi Sıcak Çermik, devlet misafirhanelerinde ve devlet yurtlarında yaklaşık 14 bin kişiye, “Mahallelerimizde akrabalık menfaatleri nedeniyle evlerini açan, mahallelerimizde birden fazla kez ziyarete gelen hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu noktada başta yurt dışında yaşayan hemşehrilerimiz olmak üzere evlerini açan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Sivas olarak yaklaşık 25 bin depremzedeyi ağırlıyoruz.”

Yardım teklifi oybirliğiyle kabul edildi.

Alınan kararın oybirliği ile kabul edildiğini belirten Başkan Bilgin, “Bu bölgede özellikle konutlarda yaşayan vatandaşlarımız belediyemiz bazında toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanabiliyor, alt ve üst yapı belediyecilik yapmamız gerekiyor” dedi. sayılı kanunun verdiği yetkiye istinaden belediye olarak yapmamız gereken hizmeti “Cumhurbaşkanlığı için meclisimizden yetki istiyoruz. Teklif oybirliğiyle kabul edildi” dedi. – SİVAS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu