Haber

Stellantis, elektrikli araçları ve ticari ürün gamıyla Avrupa’da yükseliyor

Stellantis, tüm segmentlerde aldığı başarılı sonuçlarla Avrupa’daki performansını pekiştiriyor.

Bu kapsamda Stellantis, EU30 pazarındaki satışlarını 2023’ün ilk yarısında 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 5,3 artırdı. Bu dönemde 1,44 milyon binek otomobil ve hafif ticari araç satışı gerçekleştiren Stellantis, toplam satış adedini artırmayı başardı. pazar payını yüzde 19,1’e çıkardı.

Hafif ticari araçlarda payı yüzde 30’u geçti

Stellantis, binek otomobil pazarının yanı sıra ticari araçlarda da güçlü büyümesini sürdürdü. Yılın ilk yarısında ticari araç satışlarını 2022’nin aynı dönemine göre yüzde 5,3 artıran Stellantis, 292 bin 900 adetlik satışla yüzde 30’un üzerinde pazar payına ulaştı. Stellantis’in ticari araç pazarındaki artan ivmesi, şirketin Avrupa ticari araç pazarında gücünü artırmasını ve liderliğini sürdürmesini sağladı.

Stellantis aynı zamanda bazı pazarlarda podyuma çıkarak sıfır emisyonlu mobiliteye yönelik doğru adımları da hızlandırıyor. Kümenin şu anda piyasada 24 farklı BEV (Akülü Elektrikli Araç) modeli var. Bunun 2024 sonuna kadar neredeyse ikiye katlanması bekleniyor. Ayrıca Peugeot e-208 ve yeni Fiat 500 gibi Stellantis Cluster elektrikli araçları şu anda Avrupa elektrik pazarında listelerin başında yer alıyor. Stellantis, A segmentinde yüzde 39, B segmentinde yüzde 62, B-SUV’de yüzde 53 ve hafif ticari segmentte yüzde 46 pay alarak BEV pazarında ciddi bir hakimiyet kurdu.

Grup ayrıca elektrikli araç müşterilerinin tüm ihtiyaçlarını her yerde ve her şekilde karşılamak için sorunsuz bir şekilde şarj ve enerji yönetimi sağlamak üzere tasarlanmış 360 derecelik bir ekosistem olan Free2move Charge’ı piyasaya sürdü. Yeni Stellantis Şarj ve Güç İş Birimi tarafından yönetilen Free2move Charge, müşterilerinin evde, işte ve hareket halindeyken tüm elektrikli araç ihtiyaçlarını karşılıyor.

Stellantis Extended Europe COO’su Uwe Hochgeschurtz, Stellantis’in güçlü markaları sayesinde pazarlamada gerçek bir güç makinesi olduğunu belirterek, “Markalarımız, pazarın farklı alanlarını uyumlu hale getirmek için kendi kişiliğine sahip güçlü bir ayak izine sahip, her zaman performans gösteriyor. 2023 yılının ilk yarısında elde ettiğimiz çift haneli finansal sonuçlarımız ve güçlü ticari performansımız, çevreye saygılı ve herkesin erişebileceği sıfır emisyonlu mobilite yolunda emin adımlarla ilerlediğimizi kanıtlıyor. kararlılıkları ve kararlılıkları için onlara teşekkür etmek istiyorum.

Tüm güç türlerinde binek araç pazarında Avrupa lideri

Stellantis, tüm güç türleri için toplam pazarda Fransa, İtalya ve Portekiz’de liderdir. Ayrıca Peugeot e-208 ve Fiat 500 Electric, EU30’daki en iyi elektrikli araçlar oldu. Stellantis, Fransa, İtalya ve İspanya’da Şarj Edilebilir Hibrit Elektrikli Araçlar (PHEV) pazarında liderdir. Yeni Jeep® Avenger ve en çok satan PHEV, Jeep® Compass 4xe, markanın İtalya’daki başarısına katkıda bulunuyor. Şirket, Fiat 500 ile A segmentinde birinci sırayı alırken, İtalya’nın en çok satan otomobili Fiat Panda ile ikinci sırayı koruyor.

Stellantis, tüm enerji türlerinde binek otomobil pazarında Avrupa’nın lideri olarak öne çıkıyor. Ticari araçlarda gücünü artıran Stellantis, AB30 içerisinde Fransa, İtalya, Polonya, Portekiz, İspanya ve Hollanda pazarlarının başı olarak dikkat çekiyor. Fiat Ducato İtalya’da en çok satan minibüs olarak öne çıkarken, Peugeot Partner İspanya’da satış lideri.

Elektrik ticaretinde lider

EU30’da Ocak ve Haziran aylarında Fransa birincisi Peugeot, İtalya birincisi Opel, İspanya birincisi Citroën ve İngiltere birincisi Vauxhall’ın üstün performansı sayesinde Stellantis, şimdi tamamen elektrikli hafif ticari segmentte. Net 0 karbon taahhüdü ile Fransa, İtalya, İspanya ve İngiltere gibi birçok büyük pazarda lider konumdadır. Stellantis, BEV hafif ticari segmentinde de liderliğini sürdürüyor. Avusturya, Benelüks, Portekiz ve Hollanda’da lider konumunu korumaya devam ediyor. Ayrıca Opel Vivaro-e, Polonya’da en çok satan tamamen elektrikli minibüs. Bunlara ek olarak Stellantis, Portekiz genel sıralamasında da lider olarak öne çıkıyor. Bu başarıda Peugeot’nun payı büyük ilgi görüyor. Peugeot 2008, genel pazarda ilk sırada yer alıyor. Bunu Peugeot 208 takip ediyor. Ayrıca Peugeot Partner de bu ülkede hafif ticari pazarda birinci sırada yer alıyor.

Kaynak: Carmedya.com / Araba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu