Yaşam

Usta sanatçı Nuri Sesigüzel hayatını kaybetti

Kara Kaş Göz Pırlanta, Kahverengi Göz, Durma Durma, Bir Kahve İçsem gibi şarkılarıyla müziği her zaman gündemde olan Nuri Sesigüzel kalp yetmezliğinden hayatını kaybetti. Ünlü ismin hayatını kaybettiğini meslektaşı İbrahim Tatlıses açıkladı.

“TARAFTARLARIMA HASTALIĞIMI, ŞARTLARIMI AÇIKLAYAMIYORUM”

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Tatlıses, “Nuri Sesigüzel ustamızı kaybettik. Üzüntümü anlatamam. Tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum. Ustamıza Allah’tan rahmet diliyorum.” Nuri Sesigüzel yarın Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazına müteakip Büyükçekmece Mezarlığı’na defnedilecektir.

NURİ SESİGÜZEL KİMDİR?

Nuri Sesigüzel, 1943 yılında Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde doğdu. Asıl adı Nuri Kaçtaş’tır. Mago Ağa, Beziki; annesi Nazey, Ketik aşiretlerindendir. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra 13-14 yaşlarında halk müziğine aşık oldu. 14 yaşında saz çalmaya başladı. 1961 yılında İstanbul Radyosu’nun açtığı sınavları kazanarak profesyonel sanat hayatına radyo sanatçısı olarak başladı. Plak şirketlerinin dikkatini çekince 300’den fazla plak kaydetti. 1963 yılında sinemaya başlayan Sesigüzel, 1963 -1995 yılları arasında birçok türkü besteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu