Haber

Afyonkarahisar’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı, Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar Afyonkarahisar’da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Vali Dr., Afyonkarahisar’da Cumhuriyet Bayramı kutlama programına katıldı. Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve protokol üyelerinin katıldığı program, tiyatro, şiir ve halk oyunları gösterileriyle coşkuyla kutlandı. Kutlama töreni Zafer Meydanı’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, protokol konuşmalarıyla devam etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan Vali Yiğitbaşı, Cumhuriyetin önemine dikkat çekerek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günlere ‘en büyük eserimdir ve yaşatacağı Türkiye Cumhuriyeti’dir.” sonsuza dek’, aziz milletimizin tarihine onurlu bir şekilde kazıdığı ve bedelini canı ve kanıyla ödediği yüce fedakarlıklarla işaretlenmiştir.” Bugün 100’üncü yılını kutluyor” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı spor, halk oyunları ve tiyatro gösterileri sunuldu. Mehter takımının gösterisinin ardından Vali Yiğitbaşı, Önder Zeybek ve askeri liderler vatandaşların bayramını kutladı ve tören, askeri birlikler ve öğrencilerin Türk bayraklarıyla düzenlediği geçit töreninin ardından sona erdi. – AFYONKARAHİSAR

saricakayaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu