Haber

‘Tişört’ provokasyonu unutuldu: Suudi Arabistan’da Atatürk sinemasına itiraz yok

  • HABER7

F.Bahçe-Galatasaray Süper Kupa Finali maçını siyasi gösteriye dönüştüren gruplar şunları söyledi: Atatürk ” temelli tansiyon projesi sonuç vermedi. Sosyal medyada Riyad yönetiminin Suudi Arabistan’daki maçta Atatürk tişörtü giyilmesine izin vermediği, İstiklal Marşı’na izin verilmediği, Türk bayraklarının engellendiği iddiasıyla feci bir kampanya yürütüldü ve F.Bahçe’nin sahaya çıkmasıyla gerginlik tırmandı. Galatasaray ise maça katılmayarak yurda döndü. Fakat Bağımsızlık marşıVe bayraktezleri tam bir saçmalık Atatürkbir tişörtle ne mutlu Türküm DiyeneMaça “pankart”la katılma talebinin, maç gününe kadar yapılmaması ve uygulamalara aykırı olarak son anda gündeme getirilmesi nedeniyle reddedildiği belirlendi.

Arabistan’da ırkçılığa dayalı bir karalama kampanyası başlatıldı ve İslam dinine karşı karalama kampanyası yürütüldü. Peygamberimiz Hz. MuhammedHatta sosyal medyada aleyhine iğrenç paylaşımlar yapıldı.

FİLMİ ENGELLEMEDİLER

28 Şubat provokasyonuyla hedef alınan Suudi Arabistan yönetiminin Atatürk’e yönelik tutumu nasıl? Atatürk sineması ilegörüldü.

Amerikan Disney Plus şirketinin yapımında sahnelenen ” Atatürk 1881 – 1919” Adlı filmin Türkiye’nin yanı sıra Suudi Arabistan’da da vizyona girdiği öğrenildi. Atatürk sineması Suudi Arabistan’da 6 sinemadaSeyirciyle buluştuğu bildirildi.

Atatürk sinemasının her iki bölümünün de Riyad’da Türkçe olarak sinemaseverlere sunulduğu kaydedildi.

Başkent Riyad’da Atatürk filminin çekildiği sinema salonları şöyle sıralanıyor:

  • Panorama 10

  • Riyad Galerisi 9

  • Riyad Parkı

  • İmparatorluk Sinemaları

  • Riyad Cephesi‎

  • Riyad Kureys



PARA MI ATATÜRK mü? MASKELERİ İNDİREN FİLM

Disney Plus’ın sezon başında “en önemli projemiz” dediği dizi, platformun tüm dünyada yaptığı karar değişikliği nedeniyle yayın planından çıkarıldı. Kararın Ermeni lobilerinin baskısıyla alındığı iddia edildi.

Türkiye’nin önde gelen birçok “Atatürkçü” oyuncusu, Fox’un şirket ortaklarından Disney Plus’ın bu kararına sessiz kaldı.

Disney’in Atatürk dizisini engelleme kararına yazarlar, yapımcılar, senaristler ve müzisyenler herhangi bir tepki gösteremedi.

Disney Plus daha sonra tartışmalara son vererek 85 dakikası 29 Ekim’de Fox ekranlarında yayınlanacak olan ilk filmin hemen ardından 144 dakikalık yapımın tamamının 3 Kasım’da vizyona gireceğini duyurdu. 5 Ocak’ta seyirciyle. Atatürk sineması, Suudi Arabistan dahil 30’dan fazla ülkedeYayımlandı.


ALİ KOÇ’A ZOR SORULAR

Riyad’daki Süper Kupa Finali öncesinde yaşanan gerilimin baş aktörlerinden biri olan F.Bahçe Başkanı Ali Koç’un da bu ülkede ticari girişimlerinin olduğu belirtildi.

Sahibi F.Bahçe Başkanı Ali Koç’tur. OtokarŞirket Suudi Arabistan’a 500 milyon dolar Bir aracın satışı için pazarlık yaptığı gündeme geldi. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi şunları söyledi: Suudilerle koç gibi ticaret yapınbaşlıklı yazısında bu konuya dikkat çekti ve Ali Koç’a şu soruları sordu:

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu