Ekonomi

Borsa İstanbul’da bir günde iki kez devre kesici uygulandı: İşlemler geçici olarak durduruldu

Borsa İstanbul’un Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi’ne geçilmesine ilişkin açıklaması KAP’ta (KAP) yayınlandı.

açıklamada, “12.11.30 tarihinden itibaren Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi devreye alınmıştır. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören hisse senetlerine ve hisse senedi endekslerine dayalı sözleşmelerde, Borsamız Pay Piyasasındaki tüm hatlarda işlemler geçici olarak durdurulmuştur. ve Borçlanma Araçları Piyasası Hisse Senedi Repo Piyasası’nda.”terimler kullanıldı.

‘İşlemler saat 12:41’de kaldığı yerden devam edecek’

Pay Piyasasında tek fiyat emir toplama işleminin 12.31.30’da başlayacağına dikkat çekilen açıklamada, eşleştirmenin 12.36.30’da yapılacağı ve işlemlerin 12.41.30’dan itibaren her zaman kaldığı yerden devam edeceği belirtildi. .

Açıklamada, Pay Piyasası’nda tek fiyat işlem sisteminin uygulandığı paylar için saat 12.31.30’da tek fiyat emir tahsilatı yapılacağı ve seansın 12.41 itibarıyla kaldığı yerden devam edeceği belirtildi. 30. Varant, sertifika, BYF, yeni pay alım hakkı kuponları ve yeni pay alım haklarından kalan birincil piyasa kalemlerinde işlemler 12.41.30’dan itibaren kesintisiz işlemle devam edecektir.kelimeler kullanıldı.

VİOP ve BAP Hisse Senedi Repo Pazarı’nda Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerin saat 12.41.30’da yeniden başlayacağına dikkat çekilen açıklamada, belirtilen saatten sonra 30 saniye içinde emir toplama işleminin rastgele kesildiği hatırlatıldı.

Borsa İstanbul’da bulunan Endeks Bağlantılı Devre Kesici Sistemi, endeksteki anlık %5 ve %7’lik değer kaybı ile tetiklenmekte ve yatırımcıların panik işlemleri ile zararını en aza indirmek için kullanılmaktadır.

2. kez devre kesici uygulandı

Borsa İstanbul AŞ, BIST 100 endeksindeki kayıpların yüzde 7’yi geçmesi üzerine Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi’nin devreye girdiğini ve pay piyasasında tüm hatlarda ikinci kez işlemlerin durdurulduğunu duyurdu.

Borsa İstanbul’un Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi’ne geçilmesine ilişkin açıklaması KAP’ta (KAP) yayınlandı.

açıklamada, “13.04.18 tarihi itibariyle Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi devreye alınmıştır. Vadeli İşlem ve Opsiyonlarda işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde, Borsamız Pay Piyasasında yer alan tüm hatlarda işlemler geçici olarak durdurulmuştur. Piyasa ve Borçlanma Araçları Piyasası Hisse Senedi Repo Piyasası’nda.”kelimeler kullanıldı.

Borsa İstanbul’da İndeks Bağlantılı Devre Kesici Sistemi, Endekste anlık olarak yüzde 5 ve yüzde 7 değer kayıplarının oluşması ile tetiklenerek yatırımcıların panik süreçlerinden kayıplarını en aza indirmek için kullanılır.​

İndeks Bağlantılı Kesici Sistemi yüzde 5’i aşan düşüş nedeniyle saat 12.11.30’da devreye alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu