Haber

CHP İstanbul İl Başkanı Roman toplumu temsilcileriyle buluştu

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Kentsel Yoksulluk Toplantıları” kapsamında Roman toplumunun temsilcileriyle bir araya geldi. Roman vatandaşların sorunlarını dinleyen Çelik, “Toplantıda konuşulan her konuyu en ince detayına kadar tek tek not aldım. Bunları rapor haline getireceğiz. Altını çizerek değerlendireceğiz. Burada tartışılan sorunları çözmek için çok güçlü girişimler var.”

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Sarıyer’deki il binasında düzenlenen ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İl İdaresi’nden Sinan Karaca Öztürk’ün katıldığı “Kentsel Yoksulluk Toplantıları”nın ilk konukları Roman toplumunun temsilcileri oldu. Toplantıda Roman toplumunun temsilcileri ekonomik, sosyal ve siyasi sorunlarını dile getirirken Çelik, İstanbul İl Teşkilatı olarak çözüm olarak neler yapılabileceğini paylaştı.

Toplantıda Roman vatandaşların sorunlarını dinleyen Çelik, şunları söyledi:

“TOPLANTI RAPOR’A DÖNÜŞTÜRÜLECEK: Burada yapılan konuşmaların tamamında neredeyse organize bir temsil söz konusu. Çeşitli federasyon liderleri ve dernek liderleri konuşma yaptı. Roman vatandaşlarımızın bu şekilde örgütlenmesi Roman toplumunun geleceği açısından çok değerli. Kendi bölgesinin derneklerinden çıkmış bir kardeşiniz olarak konuşuyorum, aslında çok değerli ve büyük bir iş yapıyorsunuz. Bu anlamda hepinizi canı gönülden tebrik ediyor, tebrik ediyorum. Bu toplantıda konuşulan her konuyu tek tek, en ince ayrıntısına kadar not aldım. Bunları teknik bir grupla rapor haline getireceğiz. Buradaki notlarla ilgili bir süreç yürüteceğimizi, bunu bir rapor haline getireceğimizi ve burada konuşulanların analiz edilmesi için çok güçlü girişimlerde bulunacağımızın altını çizmek isterim.

İSTANBUL’DA ÜYELİK TEMSİLCİSİ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM: Bunu bir başlangıç ​​olarak kabul etmenizi rica ediyorum. Roman vatandaşlarımızın en yoğun yaşadığı ilçelerde bu yerel seçimde ve bundan sonraki genel seçimlerde mutlaka meclis üyelerinin temsili için mücadele edeceğiz. Daha önce bir milletvekilimiz vardı. Adaylarımız vardı. İstanbul Roman vatandaşların çok yoğun yaşadığı bir bölge. İstanbul’da parlamentoda temsil konusunda çaba göstereceğimin sözünü vermek isterim.

ROMA MÜZİSYENLERİNİN SORUNLARI NE OLDUĞUNU BİLEN BİRİSİYİM : Roman vatandaşlarımızın çoğu müzisyendir. Zaman içerisinde toplumun kültürel değişimlerinden dolayı bazı sanatçı ve müzisyenlerin büyük sorunlar yaşadığını bilen, bunu yaşamış ve görmüş biriyim. Bu nedenle büyükşehir belediye başkanımız ve ilgili birimlerimizle konuları görüşeceğiz.

UYUŞTURUCU SADECE ROMA VATANDAŞLARIMIZIN DEĞİL, İSTANBUL’UN KANANAYAN YARISIDIR: Uyuşturucu sadece Roman vatandaşlarımız için değil, İstanbul için de gerçekten kanayan bir yara, çok derin bir kriz. Çok çalışmayı gerektiren bir kriz. Maalesef merkezi yönetimin ihmal ettiği bir sorun. Ailelerin ne kadar büyük düşünceler yaşadığını çok iyi biliyorum. Ben o evlerde uyuşturucu sorunu nedeniyle nasıl yangın çıktığını bilen ve gözlemleyen biriyim. Bu konuyla ilgili en kısa sürede İstanbul ölçeğinde bir süreç düzenlemeye çalışacağız.

SORUNUMUZ BU ŞEHİRDE VE BU ÜLKEDE YOKSULLUĞA SON VERMEK: Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu döneminde yani 2019 yılından bugüne kadar sosyal yardımların sayısı defalarca artırıldı. Bunları artırmaya devam edeceğiz. Ama asıl tartışılması gereken sorun şu: Vatandaşın iş sorununu çözmemiz, sosyal yardıma bağımlı kalmasının önüne geçmemiz gerekiyor. Vatandaşın ekonomik yoksulluk sorununu çözmek ve insanların kentsel yoksulluk yaşamamasını sağlamak gerekiyor. Bu sosyal yardımları mutlaka arttırarak sürdüreceğiz. Ama şunu da bil. Bizim derdimiz bu şehirde, bu ülkede yoksulluğu bitirmektir ve bunun için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz.

KAĞIT TOPLAYANLARA VE ÇİÇEKÇİLERE YÖNELİK ÇOK CİDDİ BASKI OLDUĞUNU BİLİYORUM: Bu kağıt toplama problemine çok aşinayım. Ücretli liderimiz az önce Bahçelievler’deki çiçekçilere uygulanan uygulamayı anlattı. 30 yılı aşkın süredir Bahçelievler’de yaşıyorum. Şu anda çok fazla detaya girmek istemiyorum ama sadece çiçekçiler üzerinde değil, diğer gruplar üzerinde de ciddi bir baskı olduğunu biliyorum. Maalesef her kurumun üstünde bir yönetim anlayışı var. Bahçelievler’de 6 yıl ilçe başkanlığı yaptım. Ben o süreçlere şahit olan biriyim. “Bahçelievler’deki çalışmalarınızı ilçe başkanımızın da desteklemesini sağlayacağız.”

almushaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu