Ekonomi

CHP, kuruluşunun 100’üncü yılında 1922 kişiyle Anıtkabir’i ziyaret edecek.

CHP basın biriminden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 9 Eylül 1923’te siyasi faaliyetlerine başlayan CHP, 100. yılını kutlamaya hazırlanıyor.

Bu kapsamda “Geçmişin Mirasıyla Yeni Yüzyıla” sloganıyla CHP’nin 100 yıllık tecrübesini ve kurumsallığını yansıtacak bir dizi etkinlik düzenlenecek. Etkinlikler bugün başlayacak ve 9-10 Eylül tarihleri ​​arasında gerçekleşecek.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu öncülüğünde 81 ilden ve toplumun her kesiminden 1922 kişiyle yarın saat 10.00’da Anıtkabir ziyaret edilecek. Ziyarete personel, çiftçi, esnaf, sanayici, tüccar, emekli, engelli, gazi, öğrenci, genç ve yaşlılar katılacak. Etkinliğe katılacak 1922 kişi ile 1923’üncü kişi olan Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkması amaçlanıyor.

Ziyarete CHP MYK üyeleri, parti meclis üyeleri, il, kadın ve gençlik kolu başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanları da katılacak.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde 1922 kişi ilk olarak Atatürk’ün mozolesine çelenk koyacak.

Kılıçdaroğlu, Anıtkabir Özel Kitabı’nın imzalanmasının ardından CHP İkinci Genel Başkanı İsmet İnönü’nün mezarına çelenk koyacak.

pazaryeri-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu