Haber

İzmir’de Gemlik Yürüyüşü’nde 16 kişi gözaltına alındı

İZMİR– Ailesi ve avukat görüşmeleri engellendiği için 32 aydır kendisinden haber alınamayan PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması amacıyla İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde düzenlenen ‘Özgürlük Yürüyüşü’ ve Bedensel özgürlüğünün sağlanması için çeşitli illerden seferberlik başlatıldı.

POLİS İZİN VERMEDİ

Yürüyüşe Ege Bölgesi’nden Muğla, Manisa, Aydın gibi illerden çok sayıda kişi İzmir’de bir araya geldi. Polis, Buca Akıncılar Mahallesi’nde kitlenin toplanmasına izin vermedi. 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Emniyet Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Polis müdahalesine “Baskılar yıldıramaz” sloganlarıyla tepki gösteren çok sayıda kişi, özel araçlarıyla yürüyüşe katılmak üzere Gemlik istikametine doğru yola çıktı.

Milletvekili ÇUBUK: BU YASAK KARARI SUÇTUR

İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, “Halkların huzuru için Sayın Öcalan’a uygulanan tecride karşı yürümek için buradan Gemlik’e toplandık. Düşman ceza hukukunun saldırısına uğruyoruz. Burada yasal olan biziz. Biz” dedi. Kimseye boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz. Tüm cezaevlerindeki tecride karşı Gemlik’e yürüyeceğiz. Bunu eninde sonunda yapacağız. Kimse bunu yapamaz, geri adım atmaz. Biz buradan ayrılmayı reddediyoruz. Olmayacak. Bu terör saltanatına, bu AKP-MHP faşizmine diz çökenlerin geleceği bizim irademizdir, “Bu yasak kararı halkın huzuruna karşı bir suçtur” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu