Haber

Kavurucu sıcakta tarlada ekmek mücadelesi

Kavurucu sıcakta tarlada ekmek mücadelesi

BİTLİS – Bitlis’te mevsimlik tarım işçileri bu yıl özellikle sıcak hava koşullarının da etkisiyle zorlu bir çalışma döneminden geçiyor.

Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Yelkenli köyünde çalışan mevsimlik tarım işçileri bu yıl da sıcak havayla mücadele ediyor. Öğle saatlerinde bile uzmanların dışarı çıkmamaları konusunda uyardığı saatlerde güneş altında çalışan personel sabah 07.30’dan akşam 20.00’ye kadar çalışıyor. Günlük ücret usulüyle çalışan işçiler, güneşin etkili olduğu saatlerde de tarlada yetişen sebzeleri toplamaya devam ediyor.

Sıcak havalarda çalışmanın çok zor olduğuna dikkat çeken ve hava sıcaklıklarındaki artışın bu yıl net bir şekilde hissedildiğini söyleyen patronlar, tarımla uğraşmaya devam edeceklerini bildirdi.

Ekmek mücadelesi verdiklerini söyleyen Enver Tarlan, “Ekmeğimizi kazanmak için tarlalarda çalışmaya devam ediyoruz. Evet bu yıl aşırı sıcaklar var ama buna katlanmak zorunda kalacağız.”

Hava sıcaklığındaki artışı hissettiklerini ifade eden ziraat personeli Muhammed Ali Tarlan, “Güneşte çalışmak çok zor ama elimizden bir şey gelmiyor, geçimimizi sağlamak için çalışmak zorundayız. Bu yıl hava sıcaklıklarındaki artışı hissedin.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu