Haber

İzmir’de bıçaklanarak öldürülen kadının tutuklanan eşi hakim karşısına çıktı

İzmir’in Ödemiş ilçesinde vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak yaşamını yitiren Vasfiye Emekdar’ın tutuklu eşinin yargılanmasına başlandı.

Sanık Vedat Emekdar, Ödemiş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Ses ve Manzara Bilgi Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Tarafların avukatları ve tanıkları salonda hazır bulundu.

Kimlik tespitinin ardından tutuklu sanık Vedat Emekdar, savunmasında eşinin ilçede bulunan bir bakkal dükkanıyla aşk yaşadığından şüphelendiğini söyledi.

Emekdar, “Eşim olay günü bilgisayarıyla balkondaydı. Beni o bakkalla mı aldatıyor diye sordum. Bana ‘Rüya görüyorsun’ dedi. dedi ve bana hakaret etti.O an sadece ekmek bıçağını aldığımı hatırlıyorum.Başka bir şey hatırlamıyorum.Sonra onu yerde hareketsiz yatarken gördüm.Çam bıçağıyla bileğimi keserek yaralandım. cinayetle ilgili kendi el yazımla bir mektup yazdım. Polisin geleceğini biliyorum.” dedi.

Eşiyle ilişkisi olduğunu iddia ettiği manavın telefon kayıtları ile oturdukları apartmanın kamera kayıtlarının incelenmesini isteyen sanık, “Olaydan derin üzüntü duyuyorum” dedi. dedim.

“Babamı suçluyorum”

Vasfiye Emekdar’ın kızı Emel Uslu, olay günü saat 17.30 sıralarında annesiyle görüştüğünü ve bir terslik hissetmediğini söyledi. dedi.

Öldürülen kadının ablası Firdevs Bozkaya, eniştesinin bazı takıntıları olduğunu ifade ederek, “Olay günü şüpheyle eve gittik ama kapıyı arkadan kilitledi. Binaya komşumuzdan girdiğimizde kardeşim cansız bir şekilde yerde yatıyordu, şikayetçiyim.” dedi.

Tanık Vasfiye Emekdar’ın yeğeni Meltem Verim, şunları söyledi:

“Vedat Emekdar akıl ilaçları kullanmıyordu sadece uykusuzluk ve denge kaybı ile ilgili ilaçlar kullanıyordu. Olay günü halamı aradığımda Vedat Emekdar telefonla aradı ve halamın çok derin bir uykuda olduğunu söyledi. Ben olaydan şüphelendim ve teyzemin evine gittiğimizde olayın farklı olduğunu öğrendim.Vedat Emekdar’dan şikayetçiyim.”

Mahkeme, Vedat Emekdar’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Vasfiye Emekdar’ın avukatı Nuran Bezci Artağan, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, tutuklu sanığın cinayeti soğukkanlılıkla işlediğini belirterek, şunları söyledi:

“Dosyada Vedat Emekdar’ın suç ehliyetinin bulunmadığı ve olayın bir anlık şiddet ve panikle işlendiği tezine rağmen bugünkü duruşmada bu cinayetin son derece ölçülü bir şekilde işlendiğini gördük. , cinayeti işlemek için tüm hazırlıkları tamamlanmış ve bunun sonucunda Vasfiye’yi 67 yerinden bıçaklayarak olay yerinde öldürmüştür. Bu nedenle suç ehliyetinin bulunmadığı iddiasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Hareketin suç teşkil edecek şekilde tasarlandığını ve işlendiğini düşünüyoruz. Bu konuda mahkemeye gerekli itiraz ve beyanlarımızı da ilettik. Davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Bir sonraki duruşmada davayı netleştirmeyi umuyoruz. İnandığımız ve listesini sunduğumuz tanıklar da dinlenecek. Ortada ise sanığın suç ehliyetine ilişkin İstanbul Adlı Tıp Kurumu’ndan ayrı bir rapor alınacak.”

Duruşma sırasında aile bireyleri ellerinde fotoğraf ve pankartlarla adliye önünde bekleyerek davayı takip edeceklerini duyurdu.

Etkinlik

Ödemiş ilçesinde 26 Şubat 2022’de bir ihbar üzerine çiftin Süleyman Demirel Mahallesi’nde yaşadığı eve giden polis ve sağlık ekipleri, Vasfiye Emekdar’ın bıçaklanarak öldürüldüğünü, eşi Vedat Emekdar’ın da intihara teşebbüs ettiğini belirledi. Bir bıçak.

Gözaltına alınan Vedat Emekdar, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği hakimlik tarafından tutuklandı.

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından sanıkların ceza ehliyetinin bulunmadığına dair tutanak düzenlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu