Haber

45 bin öğretmen bugün atanacak

ANKARA (İGFA) –Milli Eğitim Bakanlığı 103 branşta 45 bin öğretmen ataması yapacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, atamanın bir seferde en yüksek olduğunu belirterek, “Bir seferde en fazla öğretmen ataması 45 bin öğretmen ataması oldu… Bir yılda belki bu sayıdan daha fazla öğretmen ataması yapıldı.” Öğretmenler atandı, ancak en fazla öğretmen bir kerede atandı”. takdir ediyorum.

EN ÇOK KONTENJAN SINIF ÖĞRETMENİNE

Atamada yük sınıf öğretmenine verildi. Bu şubeye 7 bin 878 kontenjan tahsis edildi. Rehberlik, en fazla kotaya sahip ikinci alandı. 3 bin 604 rehber öğretmen atanacak.

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı da son yıllarda okul öncesi eğitime ağırlık verdi. Bu şubeye 3 bin 269 kontenjan tahsis edildi.

45 bin öğretmenin yarısından fazlası deprem bölgesine atanacak.

Hatırlanacağı üzere Bakan Özer, yeni atanan öğretmenlerin yüzde 50’den fazlası ile “Bu depremden etkilenen 10 ilimizi başta Hatay olmak üzere tartacağız” ifadelerini kullanmıştı. 22.500’den fazla öğretmen.

Ataması yapılacak öğretmenlerin 1 Eylül’de görev yerlerinde olacağı öğrenildi.

RANDEVU SONUÇLARI E-DEVLETTEN AÇILACAK

45 bin öğretmen atama tercih sonuçları e-Devlet üzerinden açıklanacak. Öğretmen adayları, atama tercih sonuçlarını TC kimlik numaralarını ve şifrelerini girdikten sonra e-Devlet giriş ekranında görebilecekler.

Ödev sonuçları atananların cep telefonlarına kısa mesaj ile bildirilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu